România rurală prin ochii unui voluntar american: "Este într-adevăr o lume veche"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Natalie Montanaro locuieşte în România de puţin peste un an de zile, informează CNN. Ca voluntar al Corpului Păcii, femeia în vârstă de 52 de ani a trecut de la statutul de cercetător asistent la Colegiul din Charleston, statul american Carolina de Sud, la cel de profesor de engleză în Brusturoasa, o mică localitate din nord-estul României, acum puternic afectată de inundaţii.

Mica localitate nu are mai mult de 3.000 de suflete. Viaţa în România rurală este total diferită de ce a mai trăit Natalie pnă acum.  "Este o lume veche. Sut multe animale şi poţi vedea cum trec strada", povesteşte Natalie pentru CNN:

Natalie lucrează ca profesoară. Îi învaţă engleza pe micuţii din sat, indiferent că sunt la grădiniţă sau în clasa a opta, şi le arată câte ceva din misterele calculatorului.

Dar proiectul de care Natalie se simte mai ataşată este ziua internaţională a gătitului, care are loc o dată pe lună şi la care participă elevii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Fără niciun supermarket prin preajmă, Natalie a fost nevoită să-şi cultive singură legumele de care avea nevoie.  Pentru Natalie, a deveni voluntar în Corpul Păcii a fost o ambiţie de o viaţa pe care nu o regretă.

"Copiii sunt încântător de expresivi, atenţi, inteligenţi,. Frumuseţea pe care am văzut-o de când sunt voluntar al Corpului Păcii face ca totul să merite", a declarat Natalie pentru CNN.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite