România nu este o destinaţie potrivită pentru turiştii cu familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delta Dunării este o zonă nepromovată suficient de operatorii turistici
Delta Dunării este o zonă nepromovată suficient de operatorii turistici

Lipsa facilităţilor pentru copii face ca ţara noastră să nu fie potrivită pentru o familie de străini care vrea să-şi petreacă vacanţa undeva departe de casă.

Lipsa agrementului, infrastructura rutieră proastă şi seviciile de slabă calitate sunt punctele slabe pentru care turiştii străini cu copii ocolesc ţara noastră atunci când îşi fac planuri de vacanţă, este de părere Javier Garcia del Valle, directorul general al Happy Tour, agenţie de turism cu capital spaniol, citat de Mediafax.

„Am patru copii. Când călătoresc cu ei, mă întreb: copiii mei au ce să facă acolo, odată ajunşi la destinaţie? România nu este o destinaţie în care copiii să facă ceva, să nu se plictisească. Nici Bulgaria nu este, deşi stă mai bine decât România. Pentru copii este nevoie de aquapark-uri şi alte facilităţi. Problema este legată şi de infrastructură, pentru că nu vrei să ţii copiii şase ore pe drum", a spus del Valle, cetăţean spaniol rezident în România.

El a afirmat că mai mult de 25% din familiile care călătoresc în timpul verii merg cu copiii în vacanţă.

România, ţara vânătorilor

Specialistul în turism mai explică şi ţara noastră nu este potrivită nici pentru îndrăgostiţi.

„România este o destinaţie pentru vânători, pentru natură, Bucureştiul este foarte cunoscut în afară pentru viaţa de noapte, adică pentru discoteci, cluburi. România este căutată şi pentru cazinouri, mai ales de evrei şi arabi", a completat el.

România stă prost şi la capitolul servicii, dar ar putea profita de pe urma altor capitole neexploatate, cum ar fi Dracula sau Delta Dunării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite