România n-are nicio staţie de epurare aşa cum cere UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din Bucureşti au sărbătorit azi „Ziua Mondială a Apei“
Copiii din Bucureşti au sărbătorit azi „Ziua Mondială a Apei“

Niciunul din marile oraşe ale României nu are staţiide epurare conforme cu cerinţele europene

Lipsa staţiilor de epurare la standarde europene face ca apele netratate să ajungă în receptorii naturali şi să polueze astfel râurile şi lacurile. În România, peste 50% din cantităţile de poluanţi evacuate direct în apele de suprafaţă provin din marile aglomerări umane.

„Nivelul de calitate foarte bună a apelor ridică standardul de calitate şi de viaţă al unei naţiuni, pentru că o apă de foarte bună calitate  dovedeşte modul în care această naţiune s-a comportat faţă de apă de-a lungul istoriei sale şi, în acelaşi timp, o responsabilizează în prezent şi în viitor să conserve şi să protejeze calitatea apelor, prin aplicarea unor politici durabile de gospodărire a apelor”, a declarat David Csaba, directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.

În 1992, în cadrul Conferinței Naţiunilor Unite asupra Mediului Inconjurător, de la Rio de Janeiro, a fost adoptatã hotărârea prin care 22 martie devenea “Ziua mondială a apei”. Din 1993, România sărbătoreşte aceastã zi alături de celelalte state ale lumii. Cu această ocazie, copiii din Bucureşti au putut afla astăzi de ce o lume sănătoasă nu poate exista fără o apă curată.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite