Diaspora: De luni, 6 iulie, se depun dosarele pentru bursele de studiu din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Externe a remis un comunicat prin care anunţă deschisă sesiunea de înscrieri la bursele de studiu din România, pentru tinerii din comunităţile române stabilite în vecinătatea ţării noastre.

Tinerii din diaspora pot depune dosarele pentru bursele de studiu începând de luni, 6 iulie, la sediile misiunilor diplomatice ale României.

Programul de înscrieri:
UCRAINA
Luni, 6 iulie - Regiunea Transcarpatia
Miercuri, 8 iulie - Regiunea Cernăuţi
Vineri, 10 iulie - Regiunea Odesa

Preselecţia tinerilor de origine română din Ucraina va fi realizată în baza Protocolului de colaborare între Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării din România şi Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei din Ucraina, conform MAE.

Candidaţii de origine română din Ungaria şi comunităţile româneşti din emigraţie îşi vor depune dosarele de concurs la sediul misiunilor diplomatice ale României, din ţările în care au reşedinţa sau direct la Ministerul Afacerilor Externe, Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, până la data de 20 iulie 2009.

REPUBLICA MOLDOVA: 17-27 iulie.
SERBIA: 15 şi 16 iulie
ALBANIA: 11 şi 12 iulie
MACEDONIA: 9 iulie
BULGARIA: 6 şi 7 iulie

Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni (DRRP) şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) acordă anual burse de studii pentru tinerii de origine română cu domiciliul stabil în străinătate. Pentru anul universitar 2009-2010 preselecţia candidaţilor ce provin din comunităţile româneşti din ţările vecine va fi realizată de către Comisia Mixtă MAE-MECI, la sediul misiunilor diplomatice ale României din statele respective.


Locuri de bursă pentru 2009-2010:

- 20 de locuri cu bursă şi 150 locuri fără bursă pentru studii preuniversitare

- 100 de locuri fără bursă - pentru studii universitare de licenţă

- 23 de locuri cu bursă şi 230 de locuri fără bursă - pentru masterat

- 40 de locuri cu bursă şi 20 de locuri fără bursă - pentru doctorat

- 127 de locuri cu bursă - pentru studiile postuniversitare de rezidenţiat

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite