Ridică tonul la rang de artă
0Gospodina iscusită are o amică bună care-a fost într-o vacanţă. Nu s-au mai văzut de-o lună. Grijulii cu silueta, sunt tentate de-o salată. Doar scot tonul din conservă şi e gata preparată! Şi încep să povestească...
Înălţimea vocii creşte. Cu un ton şi înc-un ton (şi nu-i vorba despre peşte). „Aş sta toată viaţa-acolo! E un loc de neuitat!“ „Şi eu o să merg la anu’!“ „Să te duci! Neapărat!“ Dacă nu auzi ce-şi spun, doar le vezi, zici că se ceartă, într-o melodie aspră, care-i tot un fel de artă.
Paste cu măsline
Ingrediente
300 g paste fusilli
100 g măsline verzi fără sâmburi
100 g măsline negre fără sâmburi
câteva frunze de salată verde
2 roşii mari
1 cutie ton bucăţi
sare
piper
3-4 linguri ulei de măsline
zeama de la o lămâie
Preparare
1 Se pun pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Se lasă opt minute, se clătesc cu apă rece, se scurg bine, după care se pun într-un castron.
2Roşiile se curăţă de seminţe, se taie felii subţiri sau cubuleţe şi se pun peste paste. Se adaugă ambele tipuri de măsline şi tonul scurs de zeamă. Se face un dressing din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust, şi se asezonează salata.
3Se amestecă salata uşor şi se pune pe un platou pe care se aşază frunze de salată verde.