Rezultate scăzute la BAC. Doar 34% dintre elevii olimpici au promovat examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Promovabilitatea la sesiunea bacalaureatului pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale este, potrivit ultimei centralizări, de 34,2 la sută, înainte de soluţionarea contestaţiilor, a declarat joi seară, Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Din totalul celor 880 de candidaţi înscrişi, la examen s-au prezentat 877, iar 300 dintre ei au fost declaraţi admişi, potrivit lui Fedorca.

Secretarul de stat a mai precizat că 106 candidaţi au reuşit să promoveze probele de examen, însă nu au obţinut media 6,00, necesară pentru a trece examenul.

Din examen au fost eliminaţi 25 de candidaţi, care au fost prinşi având asupra lor fiţuici sau telefoane mobile.

"Tentativa de fraudă a fost descoperită atât cu ajutorul camerelor de supraveghere din sălile de examen, cât şi cu cel al profesorilor supraveghetori care şi-au făcut datoria", a informat Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Vineri, 1 iunie, vor fi soluţionate contestaţiile şi vor fi afişate rezultatele finale.

"Am întrebat la minister care a fost promovabilitatea anul trecut, la aceeaşi sesiune specială pentru candidaţii aflaţi în diferite loturi lărgite pentru concursuri. Mi s-a spus că, deşi nu există o situaţie, promovabilitatea a fost de 99 la sută", a mai spus Stelian Fedorca.

În 2011, la sesiunea specială pentru participanţii la olimpiade şi competiţii internaţionale, în sălile de examen nu au fost instalate camere de supraveghere, scrie Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite