Revoluţionar de top, sentinţă de turnător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Bărdaş poate contesta sentinţa la Înalta Curte
Horia Bărdaş poate contesta sentinţa la Înalta Curte

Fostul preşedinte al Asociaţiei Revoluţionarilor „21 Decembrie 1989" Alba, Horia Bărdaş, a colaborat cu fosta securitate comunistă. Constatarea aparţine Curţii de Apel Bucureşti, care s-a pronunţat în acest dosar luni, 2 iulie 2012. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Acuzaţia care i se aduce acestuia este faptul că ar fi pus la dispoziţia organelor de securitate, între anii 1984-1990, o locuinţă. Imobilul a fost utilizat în perioada respectivă de securişti drept locuinţă conspirativă.

Îşi susţine nevinovăţia

„Am prezentat dovezi că nu am locuit acolo decât 6 luni, deci n-aş fi avut cum să pun la dispoziţia cuiva acea locuinţă timp de 6 ani, cum susţin cei de la CNSAS", a afirmat Horia Bărdaş.

Sentinţa definitivă în acest dosar va fi pronunţată, cel mai probabil, în 2013. Bărdaş a fost consilier local PDL timp de 8 ani în Consiliul local Alba Iulia. Anticipând o posibilă sentinţă de colaborare cu fosta securitate, Horia Bărdaş nu a mai candidat la alegerile din iunie 2012. Anul trecut a renunţat şi la funcţia de preşedinte al asociaţiei pe care a înfiinţat-o. Bărdaş a fost una dintre gărzile de corp ale liderului de atunci al Revoluţiei din Alba, Mihai Babiţchi. „A făcut o greşeală în tinereţe. Din punctul meu de vedere şi-a spălat păcatele prin ceea ce a făcut la Revoluţie", a spus Babiţchi. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite