Reţeaua de asistenţă maternală din Ilfov, verificată de inspectorii sociali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii sociali verifică reţeaua de asistenţă maternală din Ilfov şi vor extinde controalele în toată ţara, transmite Mediafax.

Verificările au fost declanşate după ce procurorii Parchetului Capitalei au reţinut-o miercuri pe Fănica Grădinaru, fost asistent maternalsub acuzaţia de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav şi rele tratamente aplicate minorului, după ce în perioada octombrie 2007 - decembrie 2009 a agresat doi copii pe care îi avea în îngrijire.

Soţul femeii, Mitică Grădinaru, a fost şi el reţinut, fiind acuzat de complicitate la tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, în formă continuată, şi complicitate la rele tratamente aplicate minorului.

Au mai fost reţinute Marinela Constantin şi Ana Moise, asistente sociale la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ilfov, pentru fals intelectual şi neglijenţă în serviciu.

Dosarul penal a fost înregistrat la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov în decembrie 2009, după sesizarea reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.

"Cazul este în atenţia instituţiei noastre din 16 martie 2010, moment la care fosta Autoritate Naţională pentru Protecţia Copilului a fost sesizată de către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu» cu privire la existenţa unui posibil abuz fizic exercitat asupra unui copil de către asistentul maternal care îl avea în îngrijire. În data de 18.03.2010, reprezentanţii Corpului de Control al ANPDC au efectuat verificări la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov, iar în data de 22.03.2010 la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu»", se arată în răspunsul Ministerului Muncii transms agenţiei Mediafax.

Potrivit MMFPS, concluziile misiunii de control au evidenţiat faptul că asistentul maternal şi asistentul social al copilului au încălcat prevederile Ordinului nr. 35/2003 privind aprobarea Standardelor minime obligatorii pentru asigurarea protecţiei copilului la asistent maternal.

Pentru că în ultimul timp s-au înmulţit cazurile de nereguli la direcţiile judeţene pentru protecţia copilului, Ministerul Muncii a decis extinderea verificărilor în întreaga ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite