Renault pregăteşte noul Logan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După şapte ani de reuşite cu actualul model Logan, Dacia şi Renault se gândesc să-l schimbe total. Aşa că, la anul, am putea vedea pe şosele o nouă berlină românească, cu modificări substanţiale, dar un preţ apropiat de cel de acum.

Renault are planuri mari pentru cea mai vândută maşină din gama Dacia. Loganul, lansat în 2004, din care s-au vândut până acum sute de mii de maşini, va fi schimbat la anul. Pentru înlocuitorul său, inginerii de la Dacia şi Renault se gândesc să aducă pe piaţă tot o maşină low-cost, dar cu modificări pentru a satisface actualele cerinţe ale pieţei.

Loganul nu va mai avea doar două modele de caroserie, berlină şi break, ci va apărea şi în varianta hacthback, cu haion. Însă nici varianta berlină nu va rămâne la fel: va fi construită pe platforma Renault Fluence şi astfel va avea cu 15 centimentri în plus. Acum, Logan are 4,25 metri lungime, dar noua maşină va fi de cel puţin 4,40 metri.

Motoare noi

Şi la capitolul motoare, noul Logan va suferi modificări. Vor fi adăugate o nouă motorizare pe benzină de 105 CP, dar şi două Diesel de 90, respectiv 110 CP. Însă, cei de la Renault nu vor majora prea mult preţurile, cu toate că vor face schimbări majore. Cel mai ieftin model a fost estimat de francezii de la Caradisiac la circa 7.800 de euro, cu 200 de euro mai mult. Francezii spun că noua maşină ar putea fi prezentată la Salonul Auto de la Paris, în 2012.

7.800
de euro este preţul estimat pentru cel mai ieftin model al noului Logan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite