Regal tomnatic în judeţul lui Brâncuşi (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La început de sezon autumnal, Gorjul se redescoperă. Invitaţia este făcută de Consiliul Judeţean Gorj, în cadrul proiectului „Redescoperă Gorjul”, cod SMIS 16352 finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

Proiectul „Redescoperă Gorjul” urmăreşte obiectivele generale de îmbunătăţire a vizibilităţii judeţului Gorj, considerat o destinaţie extrem de apreciată pentru atracţiile naturale, culturale, de aventură sau de agrement.

Regal tomnatic în judeţul lui Brâncuşi

În cadrul acestui proiect, au fost gândite o serie de evenimente cu rol de informare, conştientizare şi implicare a publicului gorjean, ce se vor derula în perioada 3-9 octombrie 2011, în judeţul Gorj. În acest sens, cele mai semnificative zone de interes ale spaţiului local vor găzdui activităţi socio-culturale, cu solide reflexii istorice: prezentarea unui târg meşteşugăresc şi a obiectelor de artă populară specifice zonei, iniţierea itinerariilor turistice şi culturale, precum şi o serie de spectacole muzicale şi artistice reprezentate de Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului”, Scoala Populară de artă şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj sau de Ansamblul „Doina Gorjului”. În categoria evenimentelor culturale se înscriu acţiuni precum spectacolul evocator al Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu-Jiu (împlinirea a 177 de ani de teatru), concursuri organizate de Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Gorj, Muzeul Gorjului, Serviciul de Salvamont Gorj şi Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

De asemenea, structura planului de promovare include şi strategii de susţinere a elementelor de artă brâncuşiană, expuse în zonele-cheie ale municipiului.

Organizatorii aşteaptă în perioada 3-9 octombrie 2011 un număr mare de participanţi în cadrul evenimentelor propuse, dar şi de susţinători ai paginii de Facebook Redescoperă Gorjul.


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite