Rectorii se asigură că nu rămân fără studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce anul trecut Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca a scos la concurs mai multe locuri cu taxă decât avea voie de la MEdC pentru a se asigura că nu rămâne cumva fără studenţi,

După ce anul trecut Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca a scos la concurs mai multe locuri cu taxă decât avea voie de la MEdC pentru a se asigura că nu rămâne cumva fără studenţi, la admiterea de anul acesta, rectorul Adrian Graur de la Universitatea "ştefan cel Mare" din Suceava a uzat de altă tactică: deşi la Facultatea de Inginerie Electrică şi ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Calculatoare, au fost scoase la concurs 150 locuri - 40 finanţate şi 110 cu taxă - pe lista finală cu rezultate erau declaraţi admişi toţi cei 174 de candidaţi care se înscriseseră.
Rectorul nu neagă că aşa stau lucrurile, dar are şi o explicaţie: "Cei 174 sunt, într-adevăr, admişi, dar ei sunt potenţiali studenţi. Devin studenţi numai după ce se înmatriculează, or, noi în fiecare an avem această problemă: cei care dau examen la noi sunt admişi şi în alte părţi şi nu prea rămân la Suceava. Unii dintre ei pleacă şi în luna octombrie... Asta se întâmplă de patru ani de zile, de când organizăm concurs pe bază de dosar. Dacă pleacă, trebuie să am de unde să completez".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite