Reciclezi şi câştigi. Cel mai mare program naţional de colectare a deşeurilor îşi anunţă câştigătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Colţul Verde din şcoala mea", cel mai mare program naţional de colectare selectivă a deşeurilor, destinat instituţiilor de învăţământ preuniversitar, şi-a desemnat câştigătorii. Aceştia vor primi premii în valoare de 10.000 de euro.

În cadrul concursului programului „Colţul Verde din şcoala mea" au avut posibilitatea să participe atât cele 600 de instituţii de învăţământ înscrise în prima etapă a proiectului cât și celelalte şcoli şi licee din România care au dorit să ia parte la acest program.

Dacă în prima etapă a concursului au fost premiate 35 de şcoli din România, ai caror elevi au construit cele mai ingenioase puncte de colectare selectivă a deşeurilor, cea de-a doua etapă a programului şi-a propus să dea utilitate acestor Colţuri Verzi.

Astfel, la finalul fiecărei luni de colectare, aprilie, mai şi iunie, au fost premiate şcolile care au colectat şi predat cele mai mari cantităţi din cele două categorii de deseuri - DEEE-uri şi surse de iluminat (becuri şi tuburi fluorescente).

Cine sunt câştigătorii

La categoria DEEE-uri, în toate cele trei luni de concurs, cumulat, câştigătorii sunt:

Locul I - Colegiul CD Nenitescu din Baia Mare, care a predat 3629 kg.

Locul II - Şcoala Generala nr. 1 din Motru, judeţul Gorj, cu 1819 kg.

Locul III - Şcoala Naţională „Oprea Iorgulescu" din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, care a predat 1755.5 kg.

La categoria deşeuri din surse de lumină:

Locul I - Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 din Timişoara, judeţul Timiş, cu 120 kg predate.

Locul II - Şcoala cu clasele I-VIII „M.R. Paraschivescu" din Zimnicea, judeţul Teleorman, cu 85 kg.

Locul III - Colegiul Tehnic „Napoca" din Cluj Napoca, judeţul Cluj, cu 38 kg.

La categoria deşeuri din surse de lumină, câştigătorii a câte 2.500 de puncte fiecare sunt:

Şcoala cu clasele I-VIII din Câmpeni, judeţul Alba, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Sibiu şi Şcoala cu clasele I-IV din Cucorani, judeţul Suceava.

La categoria DEEE-uri, instituțiile de învățământ care primesc câte 2.500 de puncte sunt: Şcoala de Arte şi Meserii din Băiut, judeţul Maramures, Şcoala nr.153 şi Şcoala nr.4, ambele din Bucureşti.

27 de tone de deşeuri

Per total, în perioada 15 martie - 15 iunie 2012, instituţiile de învăţământ preuniversitar participante la proiect au predat 27.713 kg deşeuri electrice şi electronice (DEEE-uri) şi 189 kg de deşeuri de surse de iluminat (becuri şi tuburi fluorescente).

„Programul s-a bucurat de un mare succes, din punct de vedere al conștientizării şi implicării copiilor în colectarea selectivă a deşeurilor. Gradul de interes a fost ridicat. Într-o eră în care consumul a crescut foarte mult, în care materiile prime şi energia sunt tot mai puţine, se simte nevoia educării de la vârste mici în spiritul reducerii, reutilizării şi reciclării. Copiii sunt întotdeauna cel mai bun mecanism prin care se mișcă lucrurile. Deschişi, sensibili şi optimişti, ei ne arată că se poate, ne conving că nu trebuie să renunţăm", a declarat Roxana Șunică, DirectorMarketing Recolamp.

Câştigătorii acestui program vor primi aparatură electronică în valoare totală de 10.000 euro.

Astfel, fiecare instituţie de învăţamânt câştigătoare va avea posibilitatea să îşi aleagă de pe www.transformatorul.com echipamentele de care are nevoie în activitatea didactică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite