Râurile şi lacurile au devenit gropi de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mormane de peturi plutesc nestinghjerite pe râuri
Mormane de peturi plutesc nestinghjerite pe râuri

Apele României reprezintă lada de gunoi pentru sute de tone de peturi. Cu toate acestea autorităţile spun că populaţia nu trebuie amendată, ci educată

Râurile şi lacurile din România sunt acoperite de peturi, iar cetăţenii care aruncă deşeuri în apă constituie o importantă sursă de poluare pentru apele României. „Scoatem sute de tone de peturi din ape anual“, a precizat David Csaba, directorul Administraţiei Naţionale „Apele Române“ (ANAR). ANAR ar trebui să dea amenzi celor care-şi aruncă gunoaiele la întâmplare. O fac însă într-o mică măsură, ba mai mult spun că nu amenzile sunt soluţia pentru a scăpa ţara de invazia plasticului.

„Din punctul meu de vedere, amenzile în cuantumuri mari, mai ales într-o ţară săracă, nu îşi ating scopul întotdeauna. Mult mai importantă este, din punctul meu de vedere, educaţia cetăţenilor“, a declarat David Csaba. Reprezentanţii ANAR îşi justifică ineficienţa în curăţarea apelor prin faptul că sunt prea puţini: 9.000 de oameni care administrează 77.000 de kilometri de curs de apă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite