Raed Arafat: România are dotări de prim ajutor compatibile cu cele din ţările europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat
Raed Arafat

Dotarea echipajelor de prim ajutor din România este compatibilă cu cea existentă în multe ţări europene, iar din acest punct de vedere nu există probleme, a afirmat, miercuri, la Ploieşti, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Prezent, miercuri, la Ploieşti, unde a participat la festivitatea de premiere a competiţiei Naţionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, Raed Arafat a afirmat că echipele de prim ajutor nu au probleme în ceea ce priveşte dotarea, iar participarea la competiţii îi ajută pe paramedici "să înţeleagă că trebuie să respecte un protocol anume".

"Din punctul de vedere al dotării, vă garantez că avem dotare care este compatibilă cu foarte multe din ţările europene, inclusiv cu Marea Britanie, deci aici nu este o problemă. (?) Următoarele concursuri vor fi ţinute ca şi parte de evaluare de colegii noştri şi urmează să fie o etapă în care vom începe să trimitem câte o echipă să participe la competiţiile internaţionale.

Din punctul nostru de vedere, asta face ca echipajele să respecte protocoalele şi ghidurile. Faptul că se fac astfel de competiţii face ca echipajele să înţeleagă că trebuie să respecte un protocol anume în lucru pentru că toată evaluarea este după protocol. Competiţiile vor duce încet, încet la creşterea calităţii şi a modului de acordare a asistenţei de urgenţă", a afirmat Raed Arafat.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a participat, miercuri, la Ploieşti, la festivitatea de premiere din cadrul primei ediţii a Competiţiei naţionale de descarcerare şi de acordare a primului ajutor calificat.

La acest concurs au participat 13 echipaje de pompieri din tot atâtea inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă, un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti şi unul din cadrul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" de la Boldeşti Scăeni, judeţul Prahova.

Echipajele care au intrat în concurs au participat la două probe, respectiv "Descarcerarea din vehicule" şi "Acordarea primului ajutor calificat".
La proba de descarcerare din autovehicul pe locul I s-a clasat echipajul de la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu", iar proba de acordarea primului ajutor calificat a fost câştigată de echipajul ISU "Dealul Spirii" al municipiului Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite