REVOLUŢIONAR Copiii ar putea fi concepuţi din TREI părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii cu gene de la trei persoane s-ar putea naşte în curând, anunţă specialiştii. Experţii au testat o tehnică de fertilizare in vitro destul de controversată, dar care le poate oferi cuplurilor posibilitatea de a avea un copil dacă un membru este bolnav.

Marea Britanie ar putea deveni prima ţară din lume în care conceperea unui copil din trei părinţi va fi legalizată, anunţă timeslive.co.za, dacă autorităţile şi comisiile de etică aprobă o tehnică inedită de concepere a unui copil.

Această tehnică va fi folosită în cazul în care mama are o afecţiune care pune viaţa micuţului în pericol.

Oamenii de ştiinţă insistă ca ministerul să le dea undă verde pentru un tratament de fertilitate controversat, acre presupune folosirea materialului genetic de la mamă, de la tată, dar şi de la o a treia persoană (materialul donatoarea îl va înlocui pe cel al mamei bolnave).

Nucleul ovulului poate fi înlocuit

Potrivit noii metode, copiii ar putea fi concepuţi artificial de la cuplul care va fi mamă şi tată, precum şi dintr-o mică parte a unei a treia persoane, care va pune la dispoziţie un eşantion de ADN sănătos.

Tehnica, dezvoltată de cercetatorii de la Universitatea Newcastle, implică eliminarea ADN-ul din nucleul ovulului mamei înainte de fertilizare şi implantarea lui în „coaja" ovulului donat.

Apoi, ovulul este implantat din nou mamei, fiind utilizate metodele tradiţionale ale fertilizării in vitro.

Prin folosirea „cojii" de ou al celei de-a doua femei, medicii cred că pot elimina materialul genetic deteriorat din familie.

Tehnica este interzisă în prezent, însă în cazul în care beneficiile depășesc eventualele probleme de natură etică, este posibil să primească aviz pozitiv.

Specialiştii spun că această metodă nu va influenţa modul în care copilul va arăta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite