Proteste pentru burse studenţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) au astăzi o nouă întâlnire cu ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, după ce săptămâna trecută au ieşit nemulţumiţi de

Reprezentanţii Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) au astăzi o nouă întâlnire cu ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, după ce săptămâna trecută au ieşit nemulţumiţi de la negocierile cu ministerul, revendicările lor fiind doar într-o mică măsură agreate de oficialii MEdC.
"La întâlnirea trecută, ministrul ne-a prezentat ce a făcut până acum, după care s-a declarat de acord cu mărirea subvenţiei pentru cămin: 960.000 lei pentru octombrie, noiembrie şi decembrie, 1.100.000 pentru celelalte luni de iarnă, urmând apoi să scadă. Cât priveşte bonurile de masă în valoare de 1 milion, a precizat că se va consulta cu ministrul Vlădescu în acest sens. La capitolul burse, deşi noi am cerut dublarea lor, ministrul a zis că nu le poate mări decât cu maximum 6%. I-am spus ministrului că, dacă nu se răzgândeşte în chestiunea burselor, noi facem, fără discuţie, proteste", a precizat Gabriel Petrea, prim-vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR). Nici reprezentanţii ANOSR - Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România - n-au ieşit satisfăcuţi de la discuţiile de săptămâna trecută, acuzând ministerul că nu-şi consultă partenerii de dialog. "Studenţii nu sunt forţă de muncă şi nici actori pasivi, sunt parteneri decizionali şi trebuie trataţi ca atare", a declarat Ligia Deca, preşedinta ANOSR.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite