Propunere la Codul muncii: Pentru aceeaşi muncă, un angajat temporar ar putea primi mai puţini bani decât cel angajat pe o perioadă nedeteminată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un salariat cu un contract pe o perioadă determinată ar putea primi mai puţini bani decât un angajat care prestează aceeaşi muncă, dar care are un contract încheiat pe o perioadă nedeterminată, însă nu mai puţin decât salariul minim brut pe ţară garantat în plată, potrivit ultimei variante a proiectului de modificare a Codului muncii, obţinută de Mediafax.

În ultima variantă a Codului muncii, obţinută de Mediafax, "salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune se stabileşte prin negociere directă cu agentul de muncă temporară şi nu poate fi mai mic decât salariul minim brut pe ţară garantat în plată".

Proiectul de lege privind modificare Codului muncii pe care Ministerul Muncii l-a supus dezbaterii publice în decembrie 2010 prevedea că salariul primit de persoana angajată temproar nu poate fi inferior celui pe care îl primeşte angajatul societăţii care prestează aceeaşi muncă sau una similară.

Proiectul Codului muncii aflat în dezbatere publică prevede noi modalităţi de angajare, pe lângă contractul individual de muncă pe durată nedeterminată şi cel pe durată determinată: munca temporară, contractul de muncă fracţionată (cu normă parţială), munca la domiciliu şi contractul de ucenicie.

Astfel, dacă angajatorul are un salariat care are contractul individual de muncă suspendat sau dacă activitatea anagajatorului este una sezonieră, acesta poate recurge la serviciile unui agent.

Perioada de muncă temporară nu poate fi mai mare de 12 luni, însă, în anumite condiţii, poate fi prelungită, o singură dată, pentru o perioadă care, adăugată termenului iniţial, să nu depăşească 18 luni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite