Proprietarii clădirilor degradate, obligaţi să reabiliteze faţadele. Băsescu a promulgat legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind reabilitarea faţadelor şi teraselor care prezintă pericol public.

Clădirile care fac obiectul legii vor fi evaluate de autorităţile locale, urmând ca proprietarii să fie informaţi ulterior asupra obligaţiilor ce le revin, pentru că, potrivit legii, ei sunt responsabili de finanţarea reabilitării clădirilor.

Legea faţadelor încalcă proprietatea privată.Sunteţi de acord să dispună Elena Udrea de banii noştri?


Reabilitarea revine în obligaţia deţinătorilor de orice fel ai clădirilor care prezintă grad înalt de degradare, aceştia urmând "din proprie" iniţiativă să demareze lucrările de construcţie de la nivelul faţadelor şi învelitorilor/teraselor, cu finanţare proprie.

Dacă proprietarii fac dovadă că venitul lunar net pe membru de familie este sub câştigul salarial mediu net pe economie, există posibilitatea ca primarul să propună Consiliului Local preluarea parţială sau integrală a cheltuielilor aferente lucrărilor de intervenţie.

Prevederile legii nu se aplică în cazul clădirilor expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic, celor reabilitate termic şi celor clasate sau în proces de clasare ca monumente istorice.

Spune si tu
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite