"Programul uniformizat" de lucru nu li se aplică bugetarilor din învăţământ şi sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniformizarea programului de lucru între orele 08.00 şi 16.00 “nu vizează activitatea instituţiilor de învăţământ, a unităţilor medicale, de urgență și de intervenție”, precizează Secretariatul General al Guvernului (SGG), ci doar  ministerele, aparatul de lucru al Guvernului şi instituţiile publice subordonate.

Sindicaliştii din învăţământ au reacţionat vehement după ce a apărut o adresă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj în care li se comunica directorilor de şcoli circulara SGG cu programul uniformizat de lucru al bugetarilor.

Sindicaliştii s-au gândit la varianta unei erori uriaşe a ISJ Cluj, dar s-au temut şi de posibilitatea condamnării profesorilor la opt ore de prezenţă în şcoală, cinci zile, după ce anul trecut au existat unele discuţii pe subiectul acesta.



Norma unui dascăl este de 18 ore de predare săptămânal, plus alte 22 de ore dedicate explicaţiilor suplimentare pentru elevii care le solicită ajutorul, corectarea lucrărilor, pregătirea cursurilor etc. Unele dintre activităţi le făceau acasă şi nimeni nu ştie cât anume lucrează dascălii în afara unităţii, adică peste cele 18 ore din normă.

Măsura de uniformizare a programului de lucru a fost luată la ordinul premierului Mihai Răzvan Ungureanu, deoarece necorelarea orarului încurca activitatea unor instituţii, potrivit explicaţiilor date de la Palatul Victoria. Unele instituţii începeau programul la 08.00, unele la 08.30, iar altele la 09.00.

Adresa ISJ Cluj
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite