Programul naţional de vaccinare împotriva cancerului de col ar putea fi reluat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reluarea programului de prevenire a cancerului de col uterin este posibilă
Reluarea programului de prevenire a cancerului de col uterin este posibilă

Ministerul Sănătăţii a primit o listă de propuneri şi sugestii în care se demonstrează că reluarea programului naţional de vaccinare împotriva HPV este oportună.

Cancerul de col uterin este printre puţinele forme de cancer care pot fi prevenite. De aceea, unii specialişti în domeniu militează pentru reluarea programului de vaccinare anti-HPV. Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de acceptul Ministerului Sănătăţii.

„Din păcate, în fiecare an, 3.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar România ocupă un prim loc ruşinos în clasamentele europene în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin. Întreruperea programului de vaccinare împotriva HPV nu este oportună, iar Ministerul Sănătăţii trebuie să găsească soluţii viabile pentru continuarea acestuia, atât pentru 2012, cât şi pentru anul 2013", a declarat deputatul PD-L Petru Movilă, membru în Comisia pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor.

Chiar dacă banii sunt o problemă în acest caz, specialiştii insistă că femeile care doresc să se vaccineze ar trebui să o poată face gratuit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite