Profesorii universitari vor avea cel mult două norme didactice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii universitari vor avea cel mult două norme didactice
Profesorii universitari vor avea cel mult două norme didactice

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat astăzi, la finalul discuţiilor cu partenerii sociali pe codul educaţiei, că profesorii universitari vor putea avea cel mult două norme didactice în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ superior.

În privinţa numărului de ore din norma didactică, partenerii sociali prezenţi la discuţiile cu reprezentanţii ministerului educaţiei au decis ca numărul de ore pe care un profesor le poate susţine să poată fi extins cu maximum patru, până la 16 ore pe săptămână, pentru profesorii care au doar activitate de predare, fără cercetare.

"Problemele celor care susţin mai multe norme didactice sunt cardul bancar şi lăcomia, iar aceste probleme trebuiau înlăturate. S-a lăsat, totuşi, o portiţă, aceea ca senatul fiecărei universităţi să poată decide dacă un profesor poate preda şi în altă universitate. Am susţinut clar că această migrare permanentă a unor cadre didactice către diverse locuri de muncă se face în detrimentul calităţii educaţiei", a explicat preşedintele Federaţiei Alma Mater, Anton Hadăr.

Tot astăzi a fost discutată, din nou, problema incompatibilităţii profesorilor, deoarece sindicatele nu sunt de acord să fie lăsată la latitudinea senatului universităţii stabilirea unor anumite tipuri de incompatibilităţi, precum cea politică sau sindicală.

 "Nu concep ca un lider de sindicat să fie în acelaşi timp şi rector sau decan. Până la urmă, însă, această problemă a fost lăsată la latitudinea senatului", a precizat Hadăr.

Potrivit ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, proiectul Codului educaţiei va fi supus dezbaterii publice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite