Profesorii bine pregătiţi - cel mai importantlucru pentru o şcoală bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai important lucru de care are nevoie o şcoală pentru a fi socotită bună îl reprezintă profesorii bine pregătiţi, se arată în Barometrul politicilor publice, prezentat la sfârşitul

Cel mai important lucru de care are nevoie o şcoală pentru a fi socotită bună îl reprezintă profesorii bine pregătiţi, se arată în Barometrul politicilor publice, prezentat la sfârşitul săptămânii trecute de Agenţia pentru StrategiiGuvernamentale.
Majoritatea românilor consideră că Ministerul Educaţiei (79 la sută) şi profesorii (61 la sută) sunt în măsură să stabilească ceea ce învaţă copiii la şcoală, iar 34 la sută susţin că acest lucru ar trebui făcut de părinţi. Aproape 40 la sută din cei chestionaţi afirmă că şcolile din România nu oferă şanse egale tuturor copiilor. În ceea ce priveşte studiile care asigură succesul, 57 la sută din români consideră că absolvirea unei facultăţi îi oferă omului cele mai mari şanse de a reuşi în viaţă. Majoritatea repondenţilor (73 la sută) crede că educaţia este importantă pentru a avea un statut social înalt. După terminarea celor 10 clase obligatorii, 81 la sută din români şi-ar sfătui copiii să-şi continue studiile, iar 10 la sută le-ar spune să-şi caute de lucru. Aproximativ 50 la sută din cei chestionaţi spun că în şcolile din România există violenţă în mare sau foarte mare măsură. Legat de relaţia cu instituţiile de învăţământ, 47 la sută din români spun că au fost trataţi corect aproape întotdeauna, iar 28 la sută afirmă că au fost trataţi corect de cele mai multe ori. Profesorii sunt consideraţi printre cei mai puţin corupţi reprezentanţi ai instituţiilor publice din România.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite