Profesor clujean despăgubit de minister

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesor clujean despăgubit  de minister
Profesor clujean despăgubit de minister

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a fost amendată de magistraţi pentru că nu a răspuns contestaţiei unui profesor universitar din Cluj, la desfacerea contractului de muncă.

Curtea de Apel din Cluj a dispus la sfârşitul săptămânii trecute amendarea ministrului Ecaterina Andronescu, pentru că nu a aplicat o sentinţă definitivă şi irevocabilă care obliga Ministerul Educaţiei să-i răspundă profesorului Dorin Isoc, exclus din Facultatea de Automatizări a Universităţii Tehnice.

Andronescu trebuie să plătească 120 de lei pe zi, din data de 5 mai 2009, de când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat decizia rămasă definitivă.

În plus, ministrul mai trebuie să-i achite clujeanului suma de 10.000 de lei, în solidar cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, cu titlul de daune morale. Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă, dar nu executorie şi poate fi atacată cu recurs.

Profesorul Dorin Isoc a fost dat afară din Universitatea Tehnică în iulie 2007, după ce le-a spus studenţilor, în cadrul festivităţii de absolvire, că au terminat o instituţie care nu i-a învăţat nimic, pe care a numit-o metaforic „şcoală tehnică ajutătoare”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite