Produsele comercializate ca "tradiţionale" sunt cumpărate din Turcia sau Bulgaria şi vândute de 2-3 ori mai scump

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele comercializate la tarabe sub denumirea de produse  "tradiţionale" sunt, în realitate, cumpărate din piaţă şi vândute de două-trei ori mai scump, este de părere preşedintele Romalimenta, Sorin Minea.

Minea a fost prezent la "Romania Retail Forum", unde a declarat că în cele mai multe cazuri marfa vândută în pieţele volante sub denumirea de tradiţională este achiziţionată fie din en-gross-urile turceşti, fie din Bulgaria, fie din carmangeriile care lucrează la negru, relatează Mediafax.

* Producătorii de aşa-zise produse tradiţionale nu vor să fie fiscalizaţi şi nu pot justifica provenienţa mărfii. Vânzătorii de brânză de oaie n-au oi, iar cei care vând carne de porc nu au porci.

* De se îmbracă vânzătorii acestor produse în costume tradiţionale, dacă nu le poartă şi acasă? Nu cumva se joacă cu naivitatea consumatorului şi revând o marfă cumpărată din piaţă?

* Produsele tradiţionale sunt o sursă de corupţie înfiorătoare.

* Mie asta îmi place la statul român - e foarte informat despre ce vorbesc eu la telefon, dar despre ce se întâmplă în ţară niciodată.

Preşedintele Romalimenta acuză statul de ignoranţă în aceastã problemă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite