Procesul lui Gregorian Bivolaru, din nou amânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul în care este judecat liderul MISA Gregorian Bivolaru, pentru sprijinirea unui grup infracţional şi trafic de persoane, a fost amânat pentru data de 23 aprilie, a decis astăzi Tribunalul Sibiu.

Strămutat acum cinci ani la Sibiu, procesul lui Gregorian Bivolaru, care se află în Suedia, se judecă în lipsă.

Procurorii susţin că, în intervalul 1991-martie 2004, împreună cu alte persoane, Bivolaru a iniţiat, constituit şi apoi condus în interiorul MISA un grup infracţional organizat, care, ulterior, s-a extins

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Sibiu,"vineri, 9 aprilie 2010, a avut termen de judecată dosarul nr. 405/85/2005 aflat pe rolul Tribunalului Sibiu. Inculpaţii din acest dosar au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni prevăzute de Legea nr. 678/2001-art.12, art.13, art. 19, art. 198 Cp., art.202 Cp., OUG 105/2001 modif. prin Lg.39/03".

Tactica este una doar în aparenţă complicată, dar extrem de eficientă atunci când aştepti ca un dosar să se prescrie. Judecătorii trimit scrisori în Suedia, iar avocaţii lui Bivolaru  spun că acesta nu poate să vină la procesul său de la Sibiu, pentru că nu ştie de citaţii, deoarece îşi schimbă în permanenţă domiciliul, aşadar nu primeşte corespondenţa de la Tribunalul Sibiu.

Teoretic procesul lui Bivolaru poate dura la nesfârşit din cauza procedurilor. Liderul MISA  nu se prezintă la proces, însă îşi trimite avocatul, care nu este numit din oficiu, ci este un avocat plătit. Procesul merge greu şi din cauza martorilor care sunt protejaţi şi vin cu întârziere la audieri şi însoţiţi de poliţie, tranmite Agerpres.

Reamintim că, Gregorian Bivolaru a părăsit ilegal teritoriul României. La 4 aprilie 2005 el a fost reţinut de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic.

''Guru'' Bivolaru a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu 20 de membri ai organizaţiei, pentru: constituire ori aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, propagandă naţionalist-şovină, promovare a ideologiei fasciste prin propagandă, instigare la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite