Procesul "Spiru Haret", amânat pentru că Guvernul nu îl recunoaşte pe rectorul universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul deschis de Universitatea "Spiru Haret" pentru suspendarea HG, care nu îi permite aceasteia să organizeze admitere, s-a amânat, astăzi, până în 11 august, deoarece Executivul a susţinut că Aurelian Bondrea nu are calitatea de rector şi nu poate reprezenta Universitatea.

Reprezentanţii Guvernului au susţinut la proces că Bondrea nu este recunoscut ca rector în relaţia cu Ministerul Educaţiei. Aceştia susţin că acţiunea nu ar fi valabilă, pentru că a fost semnată în numele Universităţii de către Bondrea. Mandatele avocaţilor au fost semnate tot de Bondrea, au mai arătat reprezentanţii Guvernului, relatează NewsIn.

Ministerul Educaţiei a fost de acord cu susţinerile Guvernului.

În 11 august, avocaţii "Spiru Haret" trebuie să aducă dovezi privind calitatea de rector şi de preşedinte a lui Bondrea.

Reprezentanţii Universităţii Spiru Haret au cerut suspendarea executării HG 749/2009 care le interzice organizarea exemenului de admitere pentru 2009-2010, pe motiv că "se încalcă principiul constituţional al autonomiei universitare şi dreptul fundamental al oricărei persoane la respectarea proprietăţii private", potrivit acţiunii depuse în instanţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite