Procedura de înscriere în şcoli nu se modifică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înscrierile se vor desfășura în patru etape și vor dura până la sfârșitul lunii mai
Înscrierile se vor desfășura în patru etape și vor dura până la sfârșitul lunii mai

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, au concluzionat azi că procedură de înscriere în şcoli nu trebuie modificată, chiar dacă unii părinţi au dat în judecată instituţia din cauza claselor pregătitoare.

Premierul a avut azi o întâlnire cu ministrul Educaţiei, pentru a analiza situaţia creată de introducerea în premieră a clasei pregătitoare.

Aproximativ 80 de părinţi au atacat în instanţă ordinul privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I-a, procesul având termen pe 29 februarie. Ei sunt nemulţumiţi că nu-şi pot înscrie copiii decât la şcoala de care aparţin cu domiciliul.

Ministrul a explicat însă că există posibilitatea ca un copil să fie înscris la o altă şcoală decât cea de care aparţine.

Şcolile fac înscrieri pentru copii din vecinătate până la 5 martie, iar între 5 şi 20 martie părinţii pot căuta locuri pentru copii ilor în alte unităţi decât cele de care aparţin cu domiciliul.

Pentru informaţii, Ministerul Educaţiei a deschis o linie gratuiră, Telverde 0.800.816.ABC (unde ABC reprezintă prefixul telefonic al judeţului).

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite