Prinţul Charles: "Dispariţia satelor săseşti ar fi o pierdere pentru umanitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul Charles de Wales a declarat că priveliştile rurale din Transilvani l-au atras de la prima lui vizită în România.

"Încă de la prima mea vizită în Transilvania, am fost fascinat de această minunată parte de lume. Este un loc de o frumuseţe extraordinară, bogată în cultură. În ultima decadă, fundaţia s-a ocupat să asigure viitorul satelor saxone tradiţionale, precum şi peisajele minunate în care sunt situate. Întregul proiect a fost unul de succes, ajutând la conservarea şi revigorarea acestor aşezăminte, ajutându-le să prospere fără a-şi pierde din valoarea istorică, culturală şi de mediu", a spus Prinţul Charles, la TVR 1, într-un interviu în cadrul emisiunii "Culoarele puterii".

Fiul Reginei Elisabeta a Marii Britanii se simte legat deja de această părticiă a lumii pe care vrea să o conserve aşa cum a văzut-o prima dată.

"Satele saxone au păstrat un mod de viaţă în care oamenii sunt foarte legaţi de peisajul în care trăiesc, prin felul în care lucrează pământul, contruiesc casele, îşi spun istoriile şi îşi desfăşoară activităţile. Mai sunt multe de făcut în Transilvania şi chiar în România, o ţară cu o bogată moştenire multi-etnică, pentru a ne asigura că aceste comori culturale şi naturale nu se vor pierde. Dacă aceste locuri dispar, ar fi nu doar o tragedie pentru locuitorii Transilvaniei, ci o mare pierdere pentru umanitate şi un rechizitoriu pentru o lume care şi-a pierdut sufletul", a mai spus Prinţul Charles.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite