Principala soluție pentru ieșirea din criza: crearea de locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de şomeri caută un loc de muncă (arhivă)
Mii de şomeri caută un loc de muncă (arhivă)

Peste 50 la sută dintre români susţin că soluţia pentru ieşirea din criză o reprezintă crearea de locuri de muncă, relevă un sondaj de opinie realizat de Public-Affairs, în perioada 14 - 18 iulie, transmis vineri Agerpres.

Subiecţii cercetării sociologice au fost puşi să se pronunţe asupra a patru soluţii pentru ieşirea din criză, 50,6 la sută dintre aceştia afirmând că înfiinţarea de locuri de muncă reprezintă soluţia cea mai potrivită, în timp ce 43,7 la sută s-au pronunţat pentru stoparea furtului şi combaterea corupţiei, 3,4 la sută pentru reducerea numărului de bugetari, iar 2,3 la sută pentru reducerea ajutoarelor sociale şi a numărului de asistaţi social.

De asemenea, chestionaţi în legătură cu atitudinea faţă de comunism, 53 la sută dintre intervievaţi au spus că acesta a fost o idee bună, însă aplicată prost, 14 la sută cred că a fost o idee bună, în timp ce 33 la sută au afirmat că a fost o idee greşită.

Sondajul, realizat de Public-Affairs, în perioada 14-18 iulie, are o marjă de eroare de plus/minus 2,8 la sută (la un interval de încredere de 95 la sută) şi a fost realizat pe un eşantion de 1.204 subiecţi de 18 ani şi peste, eşantion probabilistic, multistadial, stratificat, pe baza rezultatelor provizorii ale recensământului populaţiei şi locuinţelor 2011, precum şi a datelor INS privind populaţia. Sondajul a fost realizat din surse interne ale Public-Affairs, prin metoda CATI.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite