Primul palat ţigănesc sechestrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) din Mehedinţi a pus sechestru pe casa şi terenul unei persoane de etnie rromă din Strehaia. Potrivit inspectorilor fiscali, aceasta acumulase la bugetul statului o datorie de circa 140.000 de lei.

Cazul este o premieră în judeţ, dar nu va rămâne şi singularul, după cum ne asigură şeful Finanţelor din Mehedinţi. „Este vorba despre datoriile unei persoane fizice căreia i s-a atras răspunderea solidară", ne-a spus Cosmin Durac, şeful DGFP Mehedinţi. Potrivit sursei citate, la solicitarea instituţiei, Primăria Strehaia a răspuns că persoana în cauză nu are, pe numele său, decât o Dacie 1301. Extinzând verificările, inspectorii fiscali au descoperit şi bunuri imobile. „Urmează evaluarea celor două bunuri şi, bineînţeles, scoaterea la licitaţie", a adăugat directorul executiv al DGFP Mehedinţi.

Primarul Sîmion Burcu a refuzat, ca de fiecare dată, să ne vorbească pe acest subiect, pasându-ne direct la Serviciul de Taxe şi Impozite Locale din cadrul instituţiei pe care o conduce. Angajata sa a fost şi cea care ne-a confirmat zvonul în ceea ce priveşte numele persoanei în cauză. „Puteţi să ne confirmaţi dacă este vorba despre doamna Stela Mihai? Da". 

Potrivit Simonei Băran, referent la Taxe şi Impozite Locale Strehaia, femeia are o datorie, în valoare de aproximativ 5000 de lei, şi la bugetul local. Autorităţile locale nu îşi fac însă griji în ceea ce priveşte recuperarea banilor, întrucât Stela Mihai este cunoscută în localitate drept un contribuabil bun. „Are aproximativ 5.000 de lei, nu e sumă mare şi mai are plăţi făcute până acum. La noi are, are plăţi. Nu avem probleme deosebite cu ei", ne-a precizat, într-o convorbire telefonică, Simona Băran din cadrul Primăriei Strehaia. Datoriile pe care instituţia le are de recuperat se ridică la 4 milioane de lei, cele mai vechi datând de vreo patru, cinci ani.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite