Judeţ cu judeţ: Primăria Arad va amenaja cinci locuri de joacă noi pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Primăria Arad va amenaja cinci locuri de joacă noi pentru copii
Judeţ cu judeţ: Primăria Arad va amenaja cinci locuri de joacă noi pentru copii

Primăria Arad va amenaja cinci locuri de joacă noi pentru copii. Poliţiştii mureşeni au aplicat, săptămâna trecută, 224 de amenzi în urma controalelor care au vizat plata rovignetei şi valabilitatea asigurării RCA. În municipiul Târgovişte se va înfiinţa, în octombrie, Centrul de Consiliere şi Prevenire a Criminalităţii.. O jumătate de tonă de gunoi a fost strânsă de pe masivul Rarău, la sfârşitul săptămânii trecute

ALBA. Consiliul local Alba Iulia a aprobat suma de 8.000 de lei pentru schimbarea plăcilor care comemorează morţii din Revoluţia din 1989, aflate la intrarea şi la ieşirea din municipiu.

ARAD. Primăria Arad va amenaja cinci locuri de joacă noi pentru copii, care vor fi din lemn şi din fibră de sticlă. Investiţia este de peste 38.000 de euro.

ARGEŞ. În această noapte, între orele 23.00 şi 5.00, se va sista furnizarea apei reci pe străzile Mihai Viteazul, Sfânta Vineri, Crinului, Viilor, Băilor şi Gheorghe Lazăr din Piteşti. Măsura a fost luată pentru lucrări în reţea.

BACĂU. Primăria municipiului Oneşti a decis să nu mai înfiinţeze Poliţia Comunitară. Măsura a fost luată atât din lipsa banilor, cât şi din cauza faptului că la nivel naţional se discută despre transformarea Poliţiei Comunitare în Poliţei Locală. Până atunci, atribuţiile Poliţiei Primăriei vor fi preluate de câtre Poliţia Rutieră.

BIHOR. În cartierul Nufărul din municipiul Oradea se crează 180 de locuri de parcare. Lucrările se vor încheia în luna octombrie şi costurile sunt de aproximativ 1,3 milioane de lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Mâine, pe şantierul arheologic de la Băile Figa are loc Ziua Porţilor Deschise. La Figa a fost descoperită una dintre cele mai vechi mine de sare din Europa Centrală şi de Est.

BOTOŞANI. Strada Calea Naţională va fi închisă în zona Bazarului, începând de joi, timp de patru zile, când va avea loc Festivalul Verii.

BRAŞOV. Finlandezul Jarkko Miettinen a câştigat Raliul „Ţara Bârsei“ din Braşov, care a avut şapte probe speciale. Competiţia s-a desfăşurat pe o distanţă de circa 115 kilometri. Pe locul II s-a clasat Valeriu Porcisteanu.

BRĂILA. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă, până la 26 august, 119 locuri de muncă. La sfârşitul lunii iulie, în judeţ erau înregistraţi 8.724 de şomeri.

BUZĂU. În acest an, 71 de buzoieni au fost daţi în urmărire naţională, dintre care cinci în baza unor mandate de arestare preventivă, iar 21 în baza unor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

CARAŞ-SEVERIN. Luni şi marţi, la Grupul Şcolar Industrial „Alexandru Popp“ din Reşiţa şi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean se pot depune dosarele pentru concursul de suplinire. Examenul se va desfăşura la 28 august.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile judeţene vizează accesarea unor fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea Policlinicii nr.1 din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Valoarea proiectului depăşeşte 20 de milioane de lei.

CLUJ. Sebastian Montes, din Chile, a câştigat marele premiu la două categorii ale Festivalului Internaţional de Chitară „Transilvania“, desfăşurat până sâmbătă seară la Cluj-Napoca.

CONSTANŢA. Astăzi, între orele 8.00 şi 16.00, se va întrerupe alimentarea cu energie electrică în zonele Obor şi Casa de Cultură din municipiul Constanţa şi în cartierele Colonişti şi Baza Recepţie Cereale din municipiul Mangalia. Au loc lucrări în reţea.

COVASNA. Mii de credincioşi au sărbătorit, ieri, 15 ani de la înfiinţarea Eparhiei. La eveniment a participat şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, care a oficiat ceremonia de înălţare în rang de arhiepiscop onorific a episcopului Covasnei şi Harghitei, PS Ioan Selejan.

DÂMBOVIŢA. În municipiul Târgovişte se va înfiinţa, în octombrie, Centrul de Consiliere şi Prevenire a Criminalităţii, al doilea din ţară, după cel de la Sibiu.

DOLJ. Autorităţile judeţene vor inaugura, astăzi, singurul sistem de colectare selectivă aflat în localitatea Goicea, care deserveşte nouă comune. Proiectul a fost realizat din fonduri europene, în valoare de un milion de euro.

GALAŢI. În comuna Tuluceşti, sâmbătă seara a avut loc un accident rutier în care au fost grav răniţi un copil de 11 ani şi tatăl lui. Cei doi se aflau într-o caruţă şi au fost loviţi, din spate, de un microbuz.

GIURGIU. La şcoala din comuna Clejani, devizul pentru repararea reţelei electrice a fost de 50.000 de lei, bani daţi fără licitaţie unei firme. Corpul de Control al Ministerului Educaţiei va efectua o anchetă în această săptămână.

GORJ.  Înalt Prea Sfinţitul Irineu, mitropolitul Olteniei, a oficiat, ieri, slujba de sfinţire a Bisericii Militare din apropierea Coloanei Infinitului, din Târgu-Jiu.Construcţia acestei biserici a început în urmă cu nouă ani.

HARGHITA. În perioada 4 - 6 septembrie, la Zetea va avea loc concursul „Lipanul de argint“ organizat de către Asociaţia de Pescuit şi Vânătoare „Târnava“ din Odorheiu Secuiesc. Taxa de participare este de 150 de lei.

HUNEDOARA. Aripa sudică a Castelului Corvinilor din municipiul Hunedoara va fi transformată într-un mini-hotel de lux. Proiectul este în faza de elaborare a studiului de fezabilitate, iar lucrările ar putea dura patru ani.

IALOMIŢA. Autorităţile judeţene speră ca, până la finele anului, să se încheie reconstrucţia ecologică a zonei Feteşti. Valoarea totală a investiţiei a fost estimată la aproximativ 100.000 de lei, suma fiind asigurată din fonduri bugetare.

IAŞI. Primăria Iaşi va organiza, astăzi, un târg de locuri de muncă în turism. Evenimentul va avea loc în sala Centrului de Instruire din incinta cinematografului Victoria, între orele 10.00 şi 18.00.

ILFOV. Poliţia din Popeşti Leordeni cercetează, în stare de libertate, pentru furt calificat, doi tineri din Glina. Ştefan Nicolae şi Ion Nicolae au sustras mai multe piese de canalizare şi fier vechi dintr-o societate comercială.

MARAMUREŞ. Băimăreanul Daniel Chira, dat dispărut de o lună şi jumătate pe plaja de la lacul Apa, a fost descoperit, ieri, pe fundul lacului. Până la efectuarea necropsiei nu se poate spune dacă tânărul s-a înecat sau dacă a fost victima unei agresiuni.

MEHEDINŢI. Primăria Drobeta-Turnu Severin va investi un milion de euro în reabilitarea şi introducerea în circuitul turistic a Castelului de Apă din municipiu, inaugurat în urmă cu 85 de ani. Acesta va fi transformat în muzeu şi într-un punct de observare cosmică. Lucrările vor începe în luna octombrie şi vor dura aproximativ un an.

MUREŞ. Poliţiştii mureşeni au aplicat, săptămâna trecută, 224 de amenzi în urma controalelor care au vizat plata rovignetei şi valabilitatea asigurării RCA. Au fost retrase 74 de certificate de înmatriculare şi şase permise de conducere. Valoarea amenzilor a fost de peste 18.000 de lei.

NEAMŢ. Licitaţia pentru programul „Laptele şi cornul“ va fi organizată de Consiliul Judeţean pe 3 septembrie. În cadrul programului sunt alocaţi peste 11 milioane de lei şi de acesta beneficiază aproape 57.000 de elevi.

OLT. Patru izvoare, din comunele Dobrun, Bibianu, Dobruneanu şi Valea Mare, şi pădurea Ulmet, unde cresc arbori vechi de 300-500 de ani, au fost declarate zone protejate, de către Consiliul Judeţean şi de Agenţia pentru Protecţia Mediului.

PRAHOVA. Până la 11 septembrie, din cauza unor lucrări de reabilitare a infrastructurii, pe Centura de Nord a municipiului Ploieşti se circulă pe un singur sens. Lucrările se sistează în fiecare weekend, începând de vineri, ora 15.00.

SATU MARE. Mii de persoane s-au adunat, ieri, în centrul municipiului Satu Mare pentru a participa la „Ziua Recoltei“ o sărbătoare şvăbească. Ieri a avut loc ediţia a XIII-a.

SĂLAJ. Ieri a avut loc sfinţirea bisericii reformate din Sărmăşag. Construcţia bisericii a început în urma cu patru ani, fondurile necesare fiind obţinute din contribuţia oamenilor, la care se adaugă o finanţare de 200.000 de lei de la Guvern.

SIBIU. Primăria Sibiu a investit 1.000.000 de lei în adăpostul de câini, care este cel mai modern din România. Adăpostul va fi finalizat în octombrie şi va putea găzdui aproximativ 200 de câini.

SUCEAVA. O jumătate de tonă de gunoi a fost strânsă de pe masivul Rarău, la sfârşitul săptămânii trecute. Patruzeci de voluntari au curăţat zonele Pietrele Doamnei, Cabana Rarău şi traseul spre Staţia Meteo.

TELEORMAN.  După opt ani, locuitorii din municipiul Roşiorii de Vede vor beneficia din nou de transport local în comun. Concesionarea serviciului către un operator se va face printr-o licitaţie publică.

TIMIŞ. Când a intervenit pentru a aplana un conflict, un poliţist a fost agresat, sâmbătă noaptea,  în localitatea Niţchidorf, de două persoane de etnie rromă. Atacatorii sunt cercetaţi în libertate.

TULCEA. Ministerul Mediului datorează peste 1,7 milioane de lei firmelor care colectează deşeurile din diferite localităţi din Delta Dunării.

VASLUI. La Bârlad, până la 29 august, se desfăşoară bâlciul anual, pe strada Căpitan Grigore Ignat. Primăria încasează câte 8 lei pe zi pentru un metru pătrat închiriat.

VÂLCEA. Peste 580 de şoferi au fost amendaţi, ieri, de agenţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere. Sancţiunile totale aplicate au fost de peste 82.000 lei. Poliţiştii au ridicat 31 de permise de conducere.

VRANCEA. La sfârşitul săptămânii trecute, au început lucrările de reabilitare a Drumului Judeţean 204 E Mărăşeşti - Panciu. Investiţia este de 43 de milioane de lei, iar lucrările vor fi finalizate în 2011.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite