Preţurile mici au umplut Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să petreacă Revelionul în staţiunile montane de pe Valea Prahovei trebuie să se grăbească. Gradul de ocupare al pensiunilor şi hotelurilor din Sinaia, Buşteni şi Azuga se apropie de 100%.

Proprietarii de vile şi pensiuni au reuşit să atragă grupuri mari de turişti promovând tarife mai mici cu până la 20% comparativ cu anul trecut la pachetele pentru Crăciun şi Revelion.

Cele zece locuri de cazare de la Pensiunea „Alina" din Sinaia au fost rezervate încă din octombrie. „Cinci nopţi costă 500 de lei de persoană, dar acum nu mai avem nimic liber şi, din câte ştiu, asta este situaţia cam peste tot în staţiune", a declarat Gigel Solomon, proprietarul pensiunii de trei margarete.

Nici la Buşteni nu au rămas prea multe locuri libere în hoteluri şi pensiuni. Cele situate pe drumul care duce către pârtia Kalinderu au fost primele rezervate pentru vacanţa de Crăciun şi de Revelion.

„Am avut preţuri la fel ca anul trecut, motiv pentru care turiştii s-au înghesuit să vină la noi pentru Revelion. Patru nopţi de cazare, cu toate mesele incluse şi două mese festive costă 960 de lei de persoană", a spus Irene Postolache, proprietara pensiunii „Casa Magică" din Buşteni.

Şi agenţiile de turism din Ploieşti au vândut bine pachetele pentru Revelionul 2010 pe Valea Prahovei. „La noi, cea mai solicitată staţiune este Sinaia.

Numărul de turişti a scăzut cu 10% faţă de anul trecut, dar nu este o situaţie alarmantă. Sunt şi oameni care se hotărăsc pe ultima sută de metri", a declarat Ioana Trandafir, consilier la compania Bibi Touring.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite