Preşedinţii de bac au dezertat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape jumătate din profesori nu s-au prezentat să preia conducerea centrelor de examen

să-şi preia atribuţiile. Pentru aceştia am luat măsuri de înlocuire astfel încât examenul să se desfăşoare în condiţii normale. Conform metodologiei, preşedinţii pot fi înlocuiţi cu vicepreşedinţii", ne-a declarat Dumitru Matei, secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar. În Bucureşti, din cele 22 de centre de examen, 8 nu au avut, ieri dimineaţă, preşedinţi. La Galaţi nu s-au prezentat 3 preşedinţi de comisie de examen, iar în Braşov nu a venit un preşedinte.

Bacalaureat cu mandibula zdrobită
La Braşov, un candidat a susţinut, ieri, proba orală de română cu mandibula ruptă. Întrucât nu putea vorbi, comisia deplasată la spital, l-a pus să scrie răspunsurile pe hârtie. "Candidatul nu face parte din promoţia curentă şi a fost bătut la serviciu. Are toată mandibula în gips", ne-a declarat Carmen Tănăsescu, inspectorul şcolar general de Braşov.

Examenul "bunicilor"
Peste 400 de absolvenţi ai claselor a XII-a au susţinut, ieri, proba orală de limba română din cadrul bacalaureatului, la Grupul şcolar Industrial "Sf. Pantelimon", din Capitală. Majoritatea candidaţilor au vârste cuprinse între 35 şi 50 de ani. "Am luat doar 6... dacă n-am învăţat când a trebuit. Am născut copilul când aveam 20 de ani, acum este în clasa a XI-a. Am mai avut alţi 5 fraţi, a fost destul de greu... Foarte mulţi ani am fost plecată din ţară, în Japonia, dar m-am întors şi în prezent am o firmă de transport. Copilul mă mai ceartă şi îmi spune că din moment ce eu nu am învăţat, el de ce să înveţe? Dacă nu înveţi, degeaba ai bani. Acum simt un gol imens...", spune Anca Constantin, 38 ani. Un alt candidat, de 36 de ani, a luat 5: "Am scos un 5 până la urmă. Am scris din ce mi-am adus aminte, nu m-am pregătit mai deloc. Sunt sudor şi acum 3 ani m-am hotărât să fac liceul şi iată că dau şi bacalaureatul. Profesorii au fost foarte exigenţi".

A vorbit despre comicul de situaţie la puşcărie
Un tânăr de 23 de ani a dat, ieri, prima probă a examenului de bac la Penitenciarul de maximă siguranţă Rahova. O comisie de profesori de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil", din Capitală, s-a deplasat la închisoare. Examenul a fost susţinut într-o sală de protocol a penitenciarului. "Băiatul a luat nota 6. A fost conştient că este vorba despre un examen serios şi s-a văzut că a citit. I-a picat un text de natură istorică, al cărui mesaj l-a comentat şi comicul de situaţie şi de caracter dintr-o comedie", ne-a declarat vicepreşedintele comisiei de bacalaureat de la liceul "Grigore Moisil", Gabriela Drăguş. Tânărul a fost arestat în 2003 după ce o tânără l-a acuzat că a obligat-o să se prostitueze cu diferiţi clienţi într-un apartament închiriat special în acest scop.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite