Preşedintele Traian Băsescu către o sinistrată: "Nu vă mai ascult pentru că minţiţi. Am închis subiectul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns astăzi din nou la Săuceşti, judeţul Bacău, localitate grav afectată de inundaţii.

După ce la vizita de ieri de la Săuceşti, preşedintele le-a spus oamenilor că fac politică cu apa la gură, astăzi Traian Băsescu a afirmat că a verificat informaţiile şi o mare parte a celor de acolo au minţit.

"Ieri, după ce am ajuns aici, mi s-a părut că este prea multă minciună şi am verificat. Mie îmi place să vorbesc cu oamenii, dar nu îmi place minciuna... Ieri, cea mai mare propagandă o făceau oamenii care nu aveau casele inundate, făceau politică. Vă spun şi acum că sunt televiziunile aici: nu au fost bani pentru diguri. Primăria nu primeşte bani pentru diguri. Am fost la Apele Române, ei au făcut o înălţare de dig de un metru şi jumătate", a afirmat Băsescu, adăugând că Guvernul a dat bani pentru un canal în localitatea Prăjeşti, care să preia apă din Siret, dar nu a reuşit să se înţeleagă cu oamenii la preţul terenului.

La afirmaţiile unei sinistrate că s-au furat bani, că pentru a se obţine o adeverinţă trebuie să dai "o groază de bani" şi că nu mai are încredere în autorităţile locale, Traian Băsescu a răspuns: "Doamnă, nici eu nu mai am încredere în cei care mă mint. Spectaculoasă cum sunteţi, vreau să vă spun cinstit să nu mă luaţi drept unul de la televiziune, la Tatulici, la Dan Diaconescu, unde vreţi dumneavoastră să vorbiţi. Eu vă spun realitatea. Dacă spuneţi că s-au furat bani de la dig, minţiţi. S-au dat bani pentru un canal, dar nu s-a putut obţine terenul. Staţi să minţiţi în comună. Când la toţi le este greu, nu ştim cum să mai învrăjbim. Nu vă luaţi după televiziuni că interesul lor nu este să colaboreze cu administraţia, ci s-o dispreţuiască".

La răspunsul femeii că nu minte, Băsescu a replicat: "Dumneavoastră îmi spuneţi ce auziţi la tv, eu vă spun că s-au dat bani la Prăjeşti, însă nu s-a putut achiziţiona un teren de la un cetăţean ca dumneavoastră".

Rugat de către sinistrată să o asculte, preşedintele a răspuns tăios: "Nu, nu vă mai ascult pentru că minţiţi. Am închis subiectul. De ieri numai asta spuneţi, că v-au furat primarul, consilierii. Nu v-a furat nimeni pentru că nu au avut ce fura".

"Doamnă, un ministru dacă mă minte îl dau afară. Cu oameni ca dumeavoastră nu pot însă să stau de vorbă", a adăugat el.

Traian Băsescu a fost nemulţumit şi de întrebarea unuia dintre reporterii prezenţi la faţa locului: cum poate preşedintele să demită un ministru care minte.

"Îi spun lui Boc să o facă. Ce îl frământă pe Vântu cum se dă afară un ministru? Care este problema la Realitatea?", a întrebat Traian Băsescu.

Apoi, preşedintele i-a asigurat pe localnici că s-a renunţat la amenajarea canalului de colectare şi se va face un dig de 18 km pentru a apăra comuna de eventuale noi inundaţii.

"Se renunţă la canalul de la Prăjeşti şi până la anul facem digul...Vă promit că se face digul. O să vin des după ce încep lucrările...De unde putem, de unde nu putem, luăm bani şi facem 18 kilometri de dig", a spus Băsescu

Preşedintele României a fost prezent şi ieri la Săuceşti, unde oamenii i-au cerut explicaţii pentru măsurile de austeritate adoptate de Guvern. Oamenii i-au reclamat lui Traian Băsescu lipsa locurilor de muncă, pensiile si salariile mici.

"Ştiţi care este marea problemă? Că avem apa la gură şi facem politică. Nu vreţi să ne curăţăm casele întâi?", le-a răspuns ieri Băsescu, care a adăugat că dacă existau bani "sigur nu-i tăia nimeni" şi a părăsit grupul respectiv de localnici. Vezi aici detalii.

Peste 200 de familii din localitatea băcăuană Săuceşti au fost evacuate încă de joi seară din calea apelor Siretului, unii dintre localnici refuzând însă să plece din case de teama hoţilor.

Localitatea băcăuană Săuceşti s-a confruntat cu inundaţii puternice şi la sfârşitul lunii iulie 2008, când aproape toate casele din Săuceşti şi Schineni, aparţinând comunei Săuceşti, au fost inundate, iar 2.173 de persoane din comnele Săuceşti şi Letea Veche au fost evacuate, după ce apele Siretului s-au revărsat peste gospodăriile lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite