Preşedintele Traian Băsescu, în vizită în Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu
Preşedintele Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu începe astăzi o vizită oficială de trei zile în Japonia, la invitaţia Majestăţii Sale Imperiale, Împăratul Akihito, a informat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului va avea întâlniri oficiale cu Majestăţile Lor Imperiale, Împăratul Akihito şi Împărăteasa Michiko, cu primul-ministru şi cu preşedinţii celor două Camere ale Dietei japoneze.

Todotaă, preşedintele Traian Băsescu va avea întrevederi şi cu reprezentanţii Federaţiei Japoneze de Afaceri - Keidanren, va participa la deschiderea unui forum de afaceri româno-japonez şi se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Tokyo.

În 20 ianuarie, în cadrul întâlnirii anuale cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, şeful statului declara că România doreşte întărirea cooperării economice cu Japonia.

De asemenea, Japonia va acorda un împrumut în valoare de 315 milioane euro pentru reţeaua de metrou Bucureşti - Aeroport Henri Coandă - Otopeni, potrivit unui anunţ făcut, pe 13 ianuarie, de ambasadorul Japoniei în România, Natsuo Amemiya.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, Sorin Dimitriu, a anunţa că instituţia pe care o conduce intenţionează să deschidă o reprezentanţă la Tokyo.

De la 1 septembrie 2009, cetăţenii români, care deţin un paşaport valid, pot intra pe teritoriul Japoniei fără a obţine viză, dacă doresc să stea mai puţin de 90 de zile consecutive în această ţară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite