Preşedintele Comisiei de Învăţământ de la Cameră cere demisia şefului ANT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor, a cerut, ieri, demisia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Tineret (ANT), Karoly Borbely.

Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor, a cerut, ieri, demisia preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Tineret (ANT), Karoly Borbely.
"Preşedintele ANT, domnul Karoly Borbely, a făcut confuzii grave, lucru pentru care ar trebui să demisioneze, mai ales că el a participat la toate şedinţele Comisiei de Învăţământ şi a văzut foarte clar că Fundaţia Naţională de Tineret pe care noi vrem să o legiferăm sesiunea următoare nu este aceeaşi cu Fundaţia Naţională de Tineret de la Constanţa". Lia Olguţa Vasilescu a cerut ca "Fundaţia Naţională de Tineret să aibă o conducere care să fie formată din fundaţiile judeţene de tineret, din reprezentanţi ai lor şi din reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, ai Ministerului de Finanţe, ANT-ului etc., pentru a supraveghea ca acest patrimoniu al fostei UTC să nu fie înstrăinat niciodată, să rămână la stat şi să fie folosit de tineri. Cer ANT-ului să trimită o adresă Ministerului Justiţiei, prin care să ceară desfiinţarea Fundaţiei Naţionale de Tineret, care este constituită la Constanţa de către Nicolae Mavrodin. Cerem ca taberele şcolare să fie preluate din nou de Ministerul Educaţiei". În anul 2002, când a apărut în Parlamentul României legea 146, care se referea la Fundaţia Naţională de Tineret au existat anumite persoane la Constanţa, care s-au dus şi s-au înregistrat la Tribunal ca şi cum ei ar fi noua Fundaţie Naţională pentru Tineret. "S-au dus la Banca Naţională a României şi au cerut toate fondurile care au aparţinut fostei UTC, spune Vasilescu. Banca nu le-a aprobat, precizând că legea încă este blocată de Ordonanţa 166. Ei, însă, încearcă în continuare să întreţină această confuzie între Fundaţia Naţională de Tineret, care încă nu este înfiinţată prin lege, şi fundaţia lor care ar vrea să pună mâna pe tot capitalul UTC-ului".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite