Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie refuză să iasă din greva foamei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie refuză să iasă din greva foamei
Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie refuză să iasă din greva foamei

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş a confirmat că a primit de la Parchetul General toate copiile documentelor nesecretizate din dosarul Revoluţiei, dar a precizat că va rămâne în greva foamei până când SRI va răspunde la cererea de declasificare a celorlalte documente. El este în greva foamei din 4 august.

Deşi dimineaţă, Teodor Mărieş a spus că va ieşi din greva foamei când va avea jumătate din copiile dosarului Revoluţiei, el s-a răzgândit. Tot marţi, revoluţionarul a trimis o cerere către oficialii SRI, pe care i-a invitat la discuţii, dar, potrivit acestuia, nu a primit niciun răspuns.

Reprezentanţii asociaţiei vor merge şi mâine la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a ridica DVD-urile, CD-urile şi casetele de la dosar.

"Vreau să scanez toate documentele şi să le pun pe site-ul Asociaţiei 21 Decembrie, pentru ca publicul să aibă acces", a declarat, pentru NewsIn, Mărieş.

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie a mai anunţat că a discutat marţi mai bine de două ore cu Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, care i-a promis că miercuri îi va da un răspuns referitor la desecretizarea actelor din dosarul Revoluţiei.
 
Teodor Mărieş a explicat că singurele instituţii care nu au decis dacă pot fi predate copii după documentele secretizate din dosarul Revoluţiei sunt Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

"Parchetul General ne-a adus la cunoştinţă că MApN şi CNSAS au trimis răspunsuri, prin care permit desecretizarea actelor din dosarul Revoluţiei, însă SRI şi STS au cerut un răgaz de două săptămâni pentru a lua o decizie. Nu înţeleg de ce au nevoie de atât timp ca să respecte o decizie a CEDO", a spus Mărieş.

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, a ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti luni seară, dar a refuzat internarea, a precizat avocatul asociaţiei, Antonie Popescu. 

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş este în greva foamei din data de 4 august. El are probleme cu respiraţia şi cu stomacul, iar medicii au decis să îl ţină pe perfuzii.


Parchetul General a început luni, la ora 16.00, predarea integrală a copiilor dosarului Revoluţiei către revoluţionari, exceptând actele pentru care procurorii aşteaptă un răspuns de la instituţiile ce au dispus secretizarea lor, a declarat, pentru NewsIn, avocatul Asociaţiei 21 Decembrie.

CEDO a trimis, vineri, 9 octombrie, o nouă scrisoare Asociaţiei 21 Decembrie, în care arăta că Mărieş poate obţine de la Parchet fotocopii după anumite documente din dosarul Revoluţiei, mai exact cele "pertinente pentru apărarea plângerii lor în faţa Curţii, având în vedere volumul important" al dosarului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite