Premierul a cerut demiterea şefei care se ocupă de proiectele europene pe resurse umane, aceasta şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Ionel, şefa Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), şi-a dat demisia azi, după ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a cerut ieri ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, s-o demită.

Ungureanu a cerut demiterea lui Carmen Ionel din cauza "managementului defectuos al Autorităţii pe care o conduce".

Conducerea ministerului a apreciat că problemele de management în cadrul AM POSDRU necesită regândirea întregii strategii de accelerare a absorbţiei de fonduri europene în domeniul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane", se spune într-un comunicat al Ministerului Muncii, familiei şi protecţiei Sociale (MMFPS).

Rata de absorbţie pe POSDRU era, în septembrie 2011, de numai 2,96%.

"Suntem ţara cu cea mai mică absorbţie din Uniunea Europeana. Este o realitate pe care nu o putem nega şi pe care avem obligaţia sa o schimbăm. Trebuie corectate deficienţele de ordin structural, pornind de la relationarea cu beneficiarii şi până la rapiditatea cu care sunt procesate cererile acestora", a declarat premierul Mihai Razvan Ungureanu, azi, în cadrul Comitetului interministerial pentru absorbtia fondurilor europene.

Premierul a cerut respectarea termenului de 45 de zile stabilit de Guvern pentru procesarea cererilor de rambursare, aceasta fiind una dintre marile probleme pe care le au cei care derulează proiecte europene.

Până la începutul lunii martie, AM POSDRU trebuie să remedieze toate deficienţele indicate de Autoritatea de Audit, astfel încât plăţile de la Comisia Europeană să nu fie suspendate. Până în acest moment, au fost corectate peste jumătate dintre recomandările Autorităţii de Audit, se mai spune în comunicat.
 
Până la organizarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director general, interimatul va fi asigurat de Carmen Roşu.

Aceasta are o experienţă de 15 ani în gestionarea fondurilor europene şi a fost director în Ministerul Finanţelor Publice. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite