Prazul deschide drumul spre turismul oltenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prazul deschide drumul spre turismul oltenesc
Prazul deschide drumul spre turismul oltenesc

Craiovenii veniţi în weekend la Salonul Regional de Turism „Oltenia Travel and Business“ au găsit oferte variate: zaibărul lui Nea Mărin, mănăstirile din nordul regiunii şi peisajele de la Cazane.

Primăria Băileşti a avut unul dintre cele mai populare standuri, aducând în atenţia vizitatorilor „brandurile“ specifice zonei: zaibărul rubiniu, degustat cu mămăliguţă şi brânză proaspătă de vaci, dar şi nelipsita paporniţă cu praz, din filmele cu Amza Pellea.

„Mi se pare interesant să promovăm Băileştiul. Cred că tot românul a auzit de nea Mărin şi merită să ne facem publicitate. Ar trebui să facem şi noi ca străinii, care găsesc trei pietre vechi pe câmp şi apoi fac o adevărată industrie din vizitarea lor“,a spus Maria Bindea, vizitator.

Nu toţi expozanţii au fost însă la fel de ingenioşi. Reprezentnţii Consiliului Judeţean Dolj, de pildă, nu au reuşit decât să ofere tricouri vizitatorilor. Informaţiile despre obiectivele turistice din judeţ au fost împărţite cu zgârcenie, mai ales că noua monografie a judeţului a putut fi admirată doar în ţiplă.

Reprezentanţii judeţului vecin, Mehedinţi, au fost mai activi. Cei de la Direcţia de Dezvoltare Regională au oferit celor interesaţi numeroase informaţii despre posibilităţile de cazare pe Clisura Dunării, mănăstirile şi muzeele din judeţ.

Agenţiile de turism prezente la târg au prezentat însă şi oferte speciale de vacanţă în afara ţării. „Avem o promoţie pentru Rhodos. Dacă plăteşte o persoană, cealaltă merge gratis, plătind doar taxele de aeroport“, a explicat Nuţi Nicola, reprezentant al agenţiei de turism. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite