VIDEO Povestea unui tânăr salvat de la moarte de semnalul de la telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samuel Tulimianu povesteşte cum i-a salvat viaţa un apel la 112
Samuel Tulimianu povesteşte cum i-a salvat viaţa un apel la 112

Samuel Tulimianu, 28 de ani, a fost îngropat de o avalanşă de zăpadă şi scos afară de cei de la Salvamont doar pentru că a putut suna la 112.

Tânărul Samuel Tulimianu a povestit azi presei cum a avut noroc pe 8 martie 2008, când o avalanşă l-a acoperit cu zăpadă undeva în Făgăraş, la Bâlea Lac. Erau patru prieteni cu snowboardul: Samuel, Iulian, Ciprian şi Răzvan şi coborau de la Bâlea Lac către Bâlea Cascadă. Vremea era cruntă, povesteşte Samuel, era o furtună de zăpadă şi nu se vedea nimic: „La un moment dat a trebuit să trecem pe rând printr-un culoar îngust şi eu am fost primul. Am început să cobor şi atunci s-a declanşat avalanşa. M-a luat şi m-a izbit de o stâncă, apoi m-a acoperit de zăpadă. Prietenii mei nu au văzut ce s-a întâmplat, din cauza vizibilităţii reduse, şi am aflat mai târziu că şi-au continuat drumul”.

image

În zăpadă, tânărul s-a trezit imobilizat aproape complet. Doar mâna dreaptă îi rămăsese cumva sus, la cap, şi cu ea a început să sape, încercând să dea zăpada la o parte. „Cu cât săpam mai mult, cu atât venea mai multă zăpadă peste mine. M-am oprit când am văzut că se vede lumină prin zăpadă şi atunci am zis să văd dacă pot suna pe cineva”. A durat cinci minute să ajungă la telefon, pentru că a săpat cu mâna centimetru cu centimetru, până a ajuns cu ea în dreptul buzunarului de la pantalon.Întâmplător Samuel se afla în reţeaua Vodafone care din fericire avea semnal în acea zonă, aşa că şi-a sunat prima oară prietenii, care ajunseseră deja la destinaţie.

„Ei au crezut că glumesc iniţial. Apoi au încercat să-şi dea seama unde eram. Pe urmă am sunat la 112, niciodată n-am crezut că voi ajunge vreodată să sun la 112. Operatoarea mi-a dat imediat Salvamontul la telefon şi din acel moment a început aşteptarea”.

Sub zăpadă, Samuel Tulimianu şi-a ţinut telefonul în mănuşă, ca să nu-i îngheţe bateria. „Mai pierdeam semnalul, mai pica bateria, la un moment dat chiar mă împăcasem cu situaţia că mă duc de pe lumea asta. Dar până la urmă telefonul m-a salvat, era un Nokia 1110 şi i-a ţinut bateria. Dumnezeu a avut grijă de mine”, povesteşte tânărul.

Citiţi în Adevărul de mâine cum a fost găsit Samuel Tulimianu sub zăpadă, după cât timp şi în ce stare era.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite