Poştaşii pichetează prefecturile şi pregătesc greve, fiindcă li se vor diminua unele sporuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matei Bratianu în timpul unui miting
Matei Bratianu în timpul unui miting

Membrii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, organizaţie aparţinând Blocului Naţional Sindical (BNS) vor picheta două săptămâni sediile profecturilor , începând de mâine, nemulţumiţi administraţia Companiei Poşta Română (CPR) vrea să elimine nişte sporuri şi să le diminueze drepturile salariale.

Dacă administraţia CPR nu renunţă la reduceri, după pichete urmează marşuri de protest şi un miting în Capitală, în septembrie.

Anunţul a fost făcut de deputatul PSD de Constanţa Matei Brătianu, care este şi preşedinte al  Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR).

Printre măsurile care-I nemulţumesc pe sidicalişti se numără eliminarea sporului de fidelitate, reducerea cu 50 la sută a primei de vacanţă şi a tichetelor de masă, eliminarea sporului pentru cumul de funcţii, reducerea cu 50 la sută a normei de lucru pentru tot personalul din mediul rural şi impunerea a două zile libere neplătite pentru tot personalul angajat.

Dacă sindicaliştii nu acceptă propunerile acestea de reducere a cheltuielilor cu personalul, atunci Compania a anunţat că este obligată să disponibilizeze 6.400 de angajaţi.

În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite