Poştaşii anunţă: Vineri, mare miting de protest în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din Compania Naţională Poşta Română (CNPR) vor organiza un miting de protest vinerea viitoare, 7 septembrie, pentru că li s-au redus veniturile, iar “directorul general, Ion Smeeianu, încearcă să dezinformeze şi să manipuleze opinia publică, presa şi salariaţii”.

Liderii celor 26.500 de poştaşi afiliaţi la Blocul Naţional Sindical (BNS) susţin că directorul Smeeianu nu spune adevărul atunci când neagă diminuarea veniturilor din CNP cu 10 – 20%.

Potrivit unei adrese transmise sindicatelor de către administraţia Poştei, în toată structura companiei se va reduce programul de lucru cu câte două zile pe lună.
Asta înseamnă şi diminuarea corespunzătoare a veniturilor, chiar dacă aproximativ unul din trei poştaşi va fi silit să lucreze în cele două zile, întrucât nu există personal suficient.

De aceea, spun sindicaliştii într-un comunicat, nu doar că li se iau bani, dar unii dintre ei vor munci fără să fie plătiţi.

Reducerea activităţii cu două zile pe lună, în cazul fiecărui salariat, se face în virtutea prevederilor din Codul Muncii actual, lege pe care PSD-iştii au denunţat-o la vremea respectivă, amintesc liderii BNS, dar pe care acum o folosesc.

Banii economisiţi astfel (aproximativ 16 milioane de lei lunar) vor fi folosiţi pentru investiţii, potrivit directorului general al CNP.

Sindicaliştii anunţă printr-un comunicat transmis azi că nu acceptă niciun fel de scădere a veniturilor şi vor demara programul protestelor cu un miting organizat la 7 septembrie, în Capitală.

Nu se vor opri decât atunci când “persoanele aflate vremelnic la conducerea CN Poşta Română, precum şi alte «legende vii» din centralul companiei, care au pus umărul şi au «copt» aceste măsuri, vor găsi alte măsuri de redresare a Poştei Române”, ameninţă poştaşii.

Dacă solicitarea lor de a se renunţa la tăierea veniturilor nu este acceptată, poştaşii vor trece la alte forme de protest.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite