Popa’s de la Roma: Cel mai rapid caricaturist din lume lucrează pentru Papa Benedict al XVI-lea GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caricaturistul timişorean Ştefan Popa Popa’s va realiza peste 100 de tablouri pentru Papa Benedict al XVI-lea. Cel mai nou contract semnat de Ştefan Popa Popa’s a fost cu editura Vaticanului, pentru realizarea a două albume cu portrete ale suveranilor pontifi.

Timişoreanul Ştefan Popa Popa's, aflat în Guiness Book ca fiind cel mai rapid caricaturist din lume, va realiza peste 100 de tablouri pentru ­Papa Benedict al XVI-lea. Lucrările, care conţin portrete, vor fi livrate editurii Vaticanului şi vor fi incluse în două albume intitulate „Benedic al XVI-lea şi papii ultimului secol" şi „Papa ultimului mileniu".

De patru luni lucrez la ele. Un tablou care se va afla şi pe coperta unuia dintre albume a fost o premoniţie de-a mea. Aceasta a fost pictura care le-a plăcut cel mai mult celor de la Vatican. Lucările au fost comandate de una dintre cele mai prestigioase edituri, iar vernisajul expoziţiei va avea loc în noiembrie, în prezenţa Papei Benedict ­al XVI-lea. Vaticanul editează un album de artă cu cei mai mari pictori, printre care am onoarea să fiu şi eu", a declarat Popa's. Artistul bănăţean lucrează la foc automat. Are de onorat comenzi din toată lumea şi răspunde prezent la toate evenimentele majore la care este solicitat.



CLICK PENTRU GALERIE FOTO

Timişoreanul a avut în acest an, în oraşul medieval Assisi, din Italia, prima sa expoziţie de caricaturi de pe un domeniu Papal. „Când am văzut peste tot afişele cu Popa's nu mi-a venit să cred. Am zis că mă onorează, dar nici chiar aşa", spune râzând artistul. Ştefan Popa Popa's a primit la Assisi, la sfâşitul lunii mai, distincţia Mediteraneo Arte 2011, care se oferă o dată la trei ani. Ultimul care a beneficiat de acest premiu a fost regretatul Luciano Pavarotti.

Un artist de elită

Sunt printre puţinii care fac artă de elită în România, iar un artist de elită nu-şi pune problema banilor. El câştigă cât vrea, pune ce preţ doreşte şi are cât doreşte. Popa's este bogat spiritual, în primul rând. Eu sunt singurul care negociază în negativ. Eu nu iau decât 33% din valoarea operei. Este vârsta lui Iisus. Harul lui Dumnezeu este 33%, restul se dă la săraci şi la oameni necăjiţi. Un om credincios nu poate fi decât un om modest", a mai spus artistul. Popa's a mai adus o inovaţie, el fiind primul caricaturist din lume care a realizat lucrări în format 3D. Vernisajul a avut loc la Parlamentul European de la Bruxelles.

Ştefan Popa Popa's susţine că nu mai lucrează cu galerii de artă, iar comenzile vin în urma recomandărilor şi a expoziţiilor. „Sunt foarte multe hoteluri unde lucrările mele sunt expuse. Dacă spun doar Hilton am zis tot", a mai declarat Popa's, care a trimis recent la New York un portret comandat pentru Rita Montalcini, premiată cu Nobel pentru Fizică, acum în vârstă de 104 ani. Ştefan Popa Popa's spune că cel mai bine lucrează sâmbăta şi duminica, în subsolul casei sale din Timişoara. „De multe ori am viziuni şi premoniţii. Sau visez ceva, iar a doua zi mă pun şi pictez", a explicat artistul bănăţean.

"Un artist de elită nu-şi pune problema banilor. El câştigă cât vrea, pune ce preţ doreşte şi are cât doreşte.''
Ştefan Popa Popa's caricaturist

image
image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite