Poliţiştii îşi caută de lucru în alte ţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu mai au bani suficienţi ca să-şi achite taxele, impozitele şi ratele la bănci, zeci de poliţişti din Prahova îşi părăsesc locurile de muncă şi îşi caută joburi peste hotare, pe bani mai mulţi.

Reducerea salariilor le creează probleme poliţiştilor. Veniturile lor au scăzut dramatic, iar costurile mai mari ale utilităţilor, dar şi ratele la creditele bancare îi determină să caute rapid soluţii. Mulţi dintre ei preferă să plece din Poliţie şi îşi caută slujbe mai bine plătite în străinătate.

Banii ajung doar pentru trei zile

Unul dintre oamenii legii care se va lăsa de meseria pe care o practică de aproape zece ani este Daniel Rujoiu, agent-şef principal la postul de poliţie din staţiunea Buşteni. Tânărul este nemulţumit de actuala grilă de salarizare. După socotelile sale, banii pe care îi încasează lunar ca poliţist nu-i ajung mai mult de trei-patru zile.

„După tăierea salariilor, m-am ales doar cu 1.600 de lei. Practic, eu rămân fără niciun leu, iar datoriile sunt uriaşe. Fac muncă la rutieră, la ordine publică, la judiciar, acolo unde este nevoie de mine. În fiecare zi parcurg aproximativ 90 de kilometri dus-întors pe distanţa Câmpina-Buşteni, de acasă la postul de poliţie unde lucrez şi înapoi acasă. Sunt deci mulţi bani care se duc pe navetă. Am rate la bancă care se ridică la valoarea de 1.300 de lei, lunar. Cu banii împrumutaţi am cumpărat o maşină şi mi-am ajutat părinţii să facă reparaţii la casa unde locuim. Am vrut să contribui şi eu pentru a face o lume mai bună, mai ales că este o meserie cu ajutorul căreia poţi schimba ceva", explică Daniel Rujoiu.

Preferă să spele maşini

După îndelungi căutări, poliţistul s-a hotărât să plece la muncă în Marea Britanie. Un prieten i-a găsit un post la o spălătorie auto. Pentru curăţarea maşinilor, el va primi de cinci ori mai mult decât salariul de poliţist pe care îl încasa în România.

„Sunt deja patru băieţi, colegi de-ai mei, care îşi caută de lucru. Am cerut suspendarea din funcţie începând de luna viitoare şi mă pregătesc să plec peste hotare", spune hotărât Daniel Rujoiu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite