Poliţişti suspectaţi de furt din magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva poliţişti de la Secţia 9 din Bucureşti şi-au riscat serviciul pentru câteva brichete şi deodorante. Camerele de supraveghere dintr-un magazin i-au înregistrat în timp ce ascundeau produsele pe sub jachetele de la uniformă. Incidentul s-a produs la 21 noiembrie 2010, într-un market „Mic.ro" din cartierul Iancului, sectorul 2 al Capitalei.

Reprezentanţii societăţii tocmai anunţaseră poliţia cu privire la un jaf. Anchetatorii au venit la magazin pentru cercetări, dar în loc să adune probe, câţiva dintre ei au intrat printre rafturi şi au furat câteva produse pe care le-au ascuns sub haine. Toată „acţiunea" lor a fost filmată însă de camerele de supraveghere din incintă. Conducerea Poliţiei a aflat de isprava subalternilor abia ieri, după ce imaginile au ajuns la televiziuni.

„Noi nu am ştiut despre acest caz, pentru că nu a fost făcută nicio plângere cu privire la aşa ceva. Şeful Poliţiei Capitalei a dispus o anchetă internă în legătură cu aceste înregistrări. Urmează să fie identificate persoanele care apar în aceste imagini. Vor fi audiate, iar dacă se va dovedi că sunt poliţişti, aceştia vor fi îndepărtaţi din structură", a spus Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bucureşti. 

În ultimii ani, furtul din magazine a devenit o practică des întâlnită. Potrivit rapoartelor poliţiei, în 2010, la nivel naţional s-au înregistrat zeci de mii de cazuri. Românii fură în special deodorante, parfumuri, produse de machiaj, dar şi mâncare. Produsele cosmetice sunt preferatele hoţilor pentru că acestea se pot ascunde mai uşor printre articolele vestimentare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite