Judeţ cu judeţ: Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare riscă să intre în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare riscă să intre în faliment
Judeţ cu judeţ: Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare riscă să intre în faliment

O cruce de 30 de metri, una dintre cele mai înalte din Europa, va fi ridicată, în această toamnă, la mănăstirea de la Piatra Fântânele, Bistriţa-Năsăud. Autorităţile judeţene din Ialomiţa au nevoie de circa 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a spitalelor din municipiile Feteşti şi Urziceni. Primăria Râmnicu Vâlcea a alocat suma de 7,6 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi investiţii la gr

ALBA. Arheologii au găsit, în doar două zile, în situl de la Pănade, 35 de piese de bronz: topoare, o lamă de sabie, o fibulă, ace, o lance. Descoperirile datează din Epoca Bronzului, mai exact din secolul XII î. Hr.

ARAD. La Spitalul Municipal Arad, 26 de pacienţi au suferit toxiinfecţii alimentare. Ancheta epidemiologică, încheiată ieri, a stabilit că alimentele nu conţineau germeni patogeni. Urmează să fie analizate medicamentele.

ARGEŞ. Un tânăr de 22 de ani din Piteşti a căzut patru etaje în gol şi a scăpat cu viaţă. Marius Bârleanu lucra la recondiţionarea faţadei unui bloc din Mioveni şi a suferit o fractură de coloană, fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

BACĂU. Între 5 şi 11 octombrie va avea loc concursul pentru ocuparea a 200 de locuri la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare din Târgu Ocna. Sunt 170 de locuri sunt bărbaţi şi 30 pentru femei. Cursurile durează un an.

BIHOR. Şapte tineri, cu vârste între 23 și 30 de ani, sunt cercetaţi de poliţiștii antidrog pentru consum și trafic de droguri de mare risc (timbre LSD). Drogurile erau consumate în municipiul Oradea, în locuinţele unora dintre membrii grupării.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. O cruce de 30 de metri, una dintre cele mai înalte din Europa, va fi ridicată, în această toamnă, la mănăstirea de la Piatra Fântânele. Pentru construcţia ei, Consiliul Judeţean a alocat 250.000 de euro.

BOTOŞANI. Inspectoratul Şcolar a decis ca profesorii care ocupă funcţii în administraţia locală să nu mai lucreze în sistemul de învăţământ. Măsura afectează 14 cadre didactice care sunt primari sau viceprimari în localităţile unde îşi au domiciliul.

BRAŞOV. Primăria Râşnov a introdus o taxă de 50 de lei pe zi pentru maşinile de mare tonaj care trec pe Drumul Naţional 1 E, spre Poiana Braşov. Banii încasaţi vor fi folosiţi pentru întreţinerea drumurilor.

BRĂILA. Centrala de Energie Termică Brăila înregistrează pierderi de 3,7 milioane de lei, întrucât lucrează la 40% din capacitate. Dintre cele 55.000 de apartamente, numai 18.000 sunt racordate la sistemul centralizat.

BUZĂU. Direcţia Judeţeană pentru Tineret organizează, astăzi, la Centrul pentru Agrement de la Poiana Pinului, o nouă ediţie a manifestării „Folk Fără Frontiere“. Vor cânta, printre alţii, Mircea Baniciu şi Mircea Vintilă.

CARAŞ-SEVERIN. Poliţiştii au demarat o campanie de prevenire a traficului de fiinţe umane printre tineri şi elevi. Agenţii discută, în aceste zile, cu elevii prezenţi în tabăra de la Râul Alb, iar de la 14 septembrie vor merge prin şcoli.

CĂLĂRAŞI. Profesorii din judeţ nu au primit ajutorul de 100 de euro, garantat prin lege, pentru achiziţionarea de cărţi. Cadrele didactice intenţionează să dea în judecată Ministerul Educaţiei.

CLUJ. Începând de astăzi, timp de trei zile în cafeneaua Le General din Cluj-Napoca se vor servi băuturi în trei culori, pâine cu sare, salam cu soia, se va asculta şlagăre, iar chelneriţele vor fi îmbrăcate în costume-pionier. Totul are loc în amintirea zilei de 23 august.

CONSTANŢA. Sâmbătă şi duminică, pe plaja Laguna din Mangalia, are loc cea de-a patra ediţie a spectacolului aviatic Aeromania, în care sunt prezente 14 aeronave. Spectacolele au loc între orele 12.00 şi 16.30.

COVASNA. Fabrica de confecţii Secuiana din Târgu Secuiesc, unul dintre cei mai mari producători de pantaloni de pe piaţa locală, va disponibiliza, începând cu mijlocul lunii septembrie, aproximativ 160 de angajaţi, din cauza scăderii comenzilor. Circa 90% din cei disponibilizaţi sunt din sectorul de producţie. La fabrică vor rămâne peste 400 de salariaţi.

DÂMBOVIŢA. Trei autovehicule au fost implicate, ieri, într-o ciocnire în lanţ pe Drumul Naţional 72 Târgovişte-Ploieşti, în zona localităţii Şuţa Seacă. O autoutilitară  a intrat în basculanta din faţa sa, iar în autoutilitară a intrat o altă maşină. Au fost rănite trei persoane.

DOLJ. Strada Constantin Brâncoveanu din cartierul Craioviţa Nouă din municipiul Craiova a fost inundată, ieri, după ce s-a spart o conductă. Apa a ajuns până la intrarea în blocuri, iar şoferii au mers cu maşinile prin apa adâncă de 50 de centimetri.

GALAŢI. În cel mult o lună, bicicliştii din municipiul Galaţi vor beneficia de piste speciale. Se vor face 13,8 kilometri de pistă pe străzile Domnească, Frunzei şi Cloşca.

GIURGIU. Opt persoane din municipiul şi din judeţul Giurgiu au fost transportate la spitale, de ambulanţe SMURD, din cauza unor afecţiuni determinate de temperaturile caniculare din ultimele zile.

GORJ. Locuitorii oraşului Târgu-Cărbuneşti vor sărbători, în perioada 24 – 29, Zilele Oraşului. Vor avea loc spectacole de muzică uşoară şi folclor, concursuri şi alte surprize.

HARGHITA. Un bărbat de 29 de ani din Odorheiu Secuiesc a fost amendat, ieri, de poliţişti, întrucât a anunţat că fiica de 15 ani a unor prieteni a fost răpită, deşi ştia că acest lucru este neadevărat. Cercetările au arătat că minora s-a înţeles cu „răpitorii“ şi au plecat, de bunăvoie, la Miercurea Ciuc.

HUNEDOARA. O reţea formată din şase infractori informatici, dintre care trei hunedoreni, a fost anihilată de poliţiştii de la crimă organizată. Infractorii au înşelat peste 400 de persoane, prejudiciul fiind de peste 100.000 de euro.

IALOMIŢA. Autorităţile judeţene au nevoie de circa 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a spitalelor din municipiile Feteşti şi Urziceni. Sumele au fost solicitate de la Ministerul Sănătăţii în baza proiectului de buget pe 2009.

IAŞI. Spectacolul „Amintiri din epoca de aur“ va rula în deschiderea primei ediţii a Festivalului Internaţional de Film, care se va desfăşura la cinematograful Victorie din municipiul Iaşi între 25 septembrie şi 3 octombrie.

ILFOV. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează cursuri de formare profesională pentru meseriile de coafor, manichiurist/pedichiurist, instalator etc. Cei interesaţi se pot înscrie la cursuri la sediul agenţiei, de pe Şoseaua Oltenitei, nr. 35-37.

MARAMUREŞ. Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare riscă să intre în faliment, întrucât pentru ultimul trimestru al anului bugetul unităţii este de doar 14.000 de lei.

MEHEDINŢI. Luni vor fi reluate lucrările de modernizare a Drumului Naţional 56 A, pe Dealul Stârmina, întrerupte în 2006, din lipsă de fonduri. Investiţiile sunt în valoare de 400.000 de euro şi provin din fonduri europene. Va fi modernizată și ruta ocolitoare, Hinova- Scăpău –Devesel. Lucrările au termen de finalizare anul 2011. 

MUREŞ. Nemulţumiţi de legea salarizării unice, magistraţii mureşeni au hotărât să protesteze, până la 1 septembrie, participând la şedinţele de judecată fără robă, insigne şi brevet.

NEAMŢ. În acest weekend, Serviciul Poliţiei Rutiere Neamţ va scoate în stradă toate radarele pe care le are în dotare. Aparatele vor fi montate în sistem cascadă, pe tronsoanele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie.

OLT. Astăzi, între orele 8.00 şi 16.00, se va opri alimentarea cu energie electrică pe străzile Gladoilei şi Tineretului din Slatina, în cartierul Tudor Vladimirescu din Caracal şi în satul Gruia. Au loc lucrări în reţea.

PRAHOVA. Administraţia Domeniului Public şi Privat Ploieşti doreşte amenajarea două parcuri, în zona Lămâiţa şi în vecinătatea Gării de Vest. Proiectele, în valoare de două, respectiv cinci milioane de lei, urmează a fi supuse aprobării Consiliului Local.

SATU MARE.  Solul din apropierea drumurilor naţionale din judeţ este grav poluat, potrivit unui studiu dat, ieri, publicităţii de Agenţia pentru Protecţia Mediului. Sunt depăşite valorile pragului de alertă la sulfaţi şi metale grele.

SĂLAJ. Prima centrală hidroelectrică din judeţ ar putea fi construită pe râul Someş, în extravilanul localităţii Cuciulat. Investiţia aparţine unei firme private şi ar urma să producă peste 15.000 de megawaţi pe oră.

SIBIU. Aproximativ 20 de oameni au protestat, ieri, în parcarea hypermarketului Trident Shopping Center, închis săptămâna trecută Ei sunt nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de o lună şi jumătate şi că şi-au pierdut locurile de muncă.

SUCEAVA. Turiştii care merg la Festivalul Medieval, care se desfăşoară până duminică la Cetatea de Scaun a Sucevei, pot urma cursuri gratuite de tir şi dansuri medievale.

TELEORMAN. Peste 4.000 de litri de băuturi spirtoase contrafăcute şi ambalate în bidoane din plastic au fost descoperiţi într-o autoutilitară în comuna Smârdioasa. Băuturile au fost confiscate, iar şoferul amendat.

TIMIŞ. Lângă stadionul „Dan Păltinişanu“ din Timişoara, se va construi un bazin olimpic de înot. Investiţia este de 15 milioane de euro, iar lucrările vor începe anul viitor.

TULCEA. Institutul de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea organizează, astăzi, Ziua Porţilor Deschise la cetatea romano-bizantină Noviodunum din oraşul Isaccea.

VASLUI. Dintre cele 26 de amenzi aplicate, în august, de poliţiştii comunitari din municipiul Vaslui, 17 au fost pentru tulburarea liniştii publice. Valoarea contravenţiilor este de 1.350 de lei.

VÂLCEA. Primăria Râmnicu Vâlcea a alocat suma de 7,6 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi investiţii la grădiniţe. Renovările se vor încheia odată cu începerea anului şcolar.

VRANCEA. În urma controlului efectuat miercuri asupra a 78 de microbuze care transportau călători, Poliţia Rutieră şi Autoritatea Rutieră Română au sancţionat  29 de şoferi. Valoarea amenzilor a fost de 4.000 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite