Încep lucrările la ieşirea din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încep lucrările la ieşirea  din Ploieşti
Încep lucrările la ieşirea din Ploieşti

Poarta de sud a Ploieştiului a intrat, de ieri, în reparaţii. Este vorba despre lărgirea la patru benzi atât a DJ 101 D care face legătura între partea de sud a oraşului şi DN1 spre Bucureşti – pe raza comunei Bărcăneşti, cât şi a pasajului peste calea ferată cunoscut de ploieşteni ca “Podul de la Tătărani”. VEZI  SI VIDEO Autostrada Transilvania, văzută din elicopter

Lucrările vor include şi amenajarea sensului giratoriu existent în zonă. Această arteră este circulată de mii de maşini în fiecare zi, fie că este vorba despre ploieşteni care vin sau se duc în Bucureşti, fie de şoferi care tranzitează Ploieştiul.

Trafic restricţionat în zonă

Traficul s-a aglomerat în ultima perioadă şi din cauza lucrărilor de la Centura de Vest, astfel încât majoritatea celor care vor să ajungă la munte sunt nevoiţi să traverseze oraşul.

“Infrastructura este o prioritate absolută şi de aceea Consiliul Judeţean din fonduri proprii finanţează integral această lucrare astfel încât cele 5 milioane de euro să facă economii de sute de milioane de euro în consumurile de carburanţi şi uzura maşinilor care stau să se distrugă”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni. Pe parcursul lucrărilor, traficul va fi restricţionat în zonă, fiecare dintre cele două benzi fiind îngustate pentru a permite reabilitarea acestora. “Sper ca populaţia să suporte cu bine cele 12 luni de şantier care înseamnă şi dublarea podului”, a mai precizat Mircea Cosma.

Odată cu finalizarea acestei investiţii, timpul de aşteptare al conducătorilor auto care vor tranzita zona se va reduce la jumătate. “Dacă acum, la orele de vârf se aştepta şi 20 de minute, după ce se va finaliza această lucrare nu se va sta mai mult de 10 minute”, ne-a declarat Ştefan Crivăţ, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite