Plata profesorilor întârzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

suntem în august, şi nu am primit nici un leu din banii care ni se cuveneau. Nici colegii mei care au participat în calitate de corectori sau de supraveghetori nu au primit banii. Profesorii sunt

suntem în august, şi nu am primit nici un leu din banii care ni se cuveneau. Nici colegii mei care au participat în calitate de corectori sau de supraveghetori nu au primit banii. Profesorii sunt flămânzi. Au stat nopţile pentru a se putea desfăşura aceste examene", ne-a declarat profesorul Viorel Dobrescu, directorul şcolii 145 din Bucureşti. Nici la Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Capitală nu s-au dat banii corectorilor şi supraveghetorilor. "Nu s-au făcut plăţile. Credem că problema se va rezolva în zilele următoare", ne-a spus contabilul-şef al instituţiei. Directorul Direcţiei Buget-Finanţe din cadrul Ministerului Educaţiei, Mihai Păunică, ne-a declarat că, din punctul său de vedere, nu este nicio problemă. "Am alocat bani peste tot. Conturile sunt pline cu sumele solicitate din teritoriu. E problema centrelor bugetare", a precizat Păunică. şi inspectorul şcolar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, afirmă că a semnat documentele privind plata şi că blocajele sunt la centrele bugetare din instituţiile de învăţământ.
Întârzierea plăţii pentru participarea la examene reprezintă încă un motiv de nemulţumire în rândul dascălilor, după ce, săptămâna trecută, ministrul Hărdău a dispus sancţiuni dure pentru profesorii care au corectat greşit la bacalaureat. Profesorii ameninţă că vor boicota a doua sesiune de bacalaureat, întrucât nu le sunt foarte clare drepturile şi responsabilităţile care le revin în calitate de corectori şi supraveghetori. În plus, dascălii susţin că recorectarea dispusă de ministrul Hărdău nu este elocventă în condiţiile în care ministerul a formulat subiecte şi bareme controversate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite