Plasamentul familial, alternativă la asistenţa maternală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Minorii aflaţi în sistemul de protecţie ar putea fi daţi în plasament familial. Potrivit unui proiect al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului (ANPDC), această soluţie este

Minorii aflaţi în sistemul de protecţie ar putea fi daţi în plasament familial. Potrivit unui proiect al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului (ANPDC), această soluţie este alternativă la asistenţa maternală profesionistă. “Plasamentul familial presupune îngrijirea copilului de către o familie apropiată acestuia.

Părinţii dornici să crească un minor îşi pot păstra serviciul pe care-l au. Ei primesc un atestat pe familie, o indemnizaţie de plasament de 800 de lei lunar şi încă 400 de lei, sumă care reprezintă drepturile copilului aflat în plasament”, a explicat Gabriella Tonk, subsecretar de stat al ANPDC.

Oficialul a afirmat că, în timp ce sistemul de asistenţă maternală lucrează cu profesionişti angajaţi şi plătiţi pentru acest lucru, plasamentul familial se adresează rudelor copilului sau cercului de apropiaţi. 

Condiţii pentru obţinerea atestatului

Familia care solicită plasamentul familial va trebui să precizeze ce variante are pentru îngrijirea copilului în perioada în care membrii acesteia sunt la serviciu. Persoanele care doresc să primească copiii în plasament trebuie să aibă vârsta de minimum 18 ani, capacitate deplină de exerciţiu, domiciliul în România şi să depună o cerere în acest sens la direcţia în a cărei rază teritorială îşi au domiciliul. 

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite