Planificarea, esenţială în pregătirea unui examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planificarea, esenţială în pregătirea unui examen
Planificarea, esenţială în pregătirea unui examen

Ca să te pregăteşti aşa cum trebuie şi să ai vreme să parcurgi toată materia, trebuie să-ţi faci un plan de bătaie bine pus la punct. Pune programul pe hârtie De cât timp am

Ca să te pregăteşti aşa cum trebuie şi să ai vreme să parcurgi toată materia, trebuie să-ţi faci un plan de bătaie bine pus la punct.

Pune programul pe hârtie

De cât timp am nevoie ca să-mi pregătesc un examen? Ca să răspunzi la întrebarea asta, trebuie să răspunzi, înainte, la alte câteva: Cât anume am de învăţat? Câte cursuri şi câte capitole am de citit? Care e programul meu în perioada de dinainte de examen? Pot să mă aplec numai asupra studiului sau mai am şi alte lucruri de făcut?

În funcţie de cantitatea de informaţie pe care trebuie să o acumulezi, stabileşte câte ore pe zi vei învăţa. Fă-ţi un program şi ţine-te de el. De asemenea, împarte materia pe bucăţi şi stabileşte cât şi cum vei învăţa în fiecare zi.

Pune pe o hârtie această împărţire, ca să o ai tot timpul în faţa ochilor şi ca să ştii, în orice moment, cum stai şi cât anume mai ai de studiat. Apucă-te de învăţat şi încearcă să nu rămâi cu elemente neclarificate. Notează-ţi nelămuririle şi discută-le cu un coleg aflat în aceeaşi situaţie. De altfel, o parte importantă a procesului de învăţare o reprezintă lucrul cu ceilalţi.

Puneţi-vă întrebări unul altuia, ca să vedeţi pe ce anume mai trebuie să insistaţi. Nu lăsa să treacă o zi fără să recapitulezi ce ai învăţat în ziua precedentă. Pentru a uşura memorarea, fă scheme şi foloseşte-te de "cartonaşe" cu informaţii (o foaie A4 împărţită în două). La final, recapitulează materia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite